2019 m. balandžio 24 d., trečiadienis

ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU KARAMELIZUOTAIS GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS IR DARŽOVĖMIS

Lėtai keptos krūtinėlės būdas man pasiteisina labiausiai. Tokiu būdu iškepta, ji būna sultinga, švelniai rožinės spalvos - viskas, ko reikia skaniam patiekalui :)


2 porcijos:
  • 500 g (2vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
  • 1 didelio obuolio;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • 150 g virtų burokėlių;
  • 20-30 g graikinių riešutų;
  • 1,5 v.š. skysto medaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  1. Krūtinėles nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, odelę įpjaukite įstrižai. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir kepkite kol ji apskrus, tuomet apverskite ir apskrudinkite kitą pusę (susidariusius riebalus nupilkite). Tuomet perdėkite ant folijos, apšlakstykite 0,5 v.š. medaus, suvyniokite ir palikite.
  2. Iš obuolio išpjaukite sėklas ir padalinkite į 8 dalis. Skilteles apskrudinkite iš abiejų pusių (neperkepkite, kad liktų šiek tiek traškumo). Perdėkite į lėkštę.
  3. Į ta pačią keptuvę suberkite riešutus, supilkite 1 v.š. medaus ir nuolat maišant pakepkite, tol kol karamelizuosis riešutai.
  4. Špinatus nuplikykite karštu vandeniu ir nuspauskite, kad būtų sausi.
  5. Lėkštėje išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytus burokėlius, obuolio skilteles, riešutus, špinatus, uždėkite iškeptą krūtinėlę, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

"track.foodgawker.com"

2019 m. balandžio 22 d., pirmadienis

ORKAITĖJE KEPTOS UŽKANDĖLĖS SU KREVETĖMIS

Užkandėlės visuomet "einamas" patiekalas tiek patiems paskanauti, tiek svečius pavaišinti.


9 vnt.:
  • 3 bemielės tešlos lapelių;
  • 6 vnt. šviežių tigrinių krevečių;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • 0,5 nedidelio mėlynojo svogūno;
  • 0,5 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 0,5 a.š. džiovinto česnako;
  • 6 vyšninių pomidorų;
  • 50 g vytinto kiaulienos kumpio;
  • 50 g pjaustyto kietojo sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio aliejaus;
  1. Atšildykite tešlos lapelius ir kiekvieną padalinkite į tris dalis. 
  2. Į dubenėlį sudėkite smulkiai supjaustytas krevetes, smulkiais kubeliais - papriką, svogūną, pomidorus. Suberkite rūkytą papriką, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilkite šlakelį aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
  3. Ant tešlos lapelių išdėliokite paruoštą krevečių įdarą, vytinto kumpio griežinėlius ir sūrį.
  4. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
p.s. tešlos kraštelius galite patepti kiaušinio plakiniu.
Skanaus ;)

2019 m. balandžio 6 d., šeštadienis

TORTILIJŲ UŽKANDĖLĖS SU ANČIUKŲ KEPENĖLĖMIS

Iš tortilijų paruošti krepšeliai - nepamainomas dalykas jūsų užkandžių vakarui :) Darbo nedaug, o ir pasiruošti visai nesudėtinga.


~50vnt.:
  • 500g "Lapino puotos" šviežių ančiukų kepenėlių;
  • 3 lauro lapelių;
  • 6 grūdėlių juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 8 vnt. vidutinio dydžio tortilijų;
  • 2 marinuotų agurkų;
  • konservuotų kukurūzų (pagal poreikį);
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 3-4 a.š. tarkuotų aštrių krienų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  1. Iš tortilijos stiklinės pagalba išspauskite paplotėlius (naudota 7cm skersmens stiklinė).
  2. Imkite keksiukų formą, išdėliokite tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkiant kraštelius. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
  3. Puode užvirkite vandenį, sudėkite kepenėles, lauro lapelius, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos ir kai užvirs, virkite apie 10-15 min. arba tol, kol išvirs. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
  4. Marinuotus agurkus ir atvėsusias kepenėles supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  6. Į iškeptus tortilijos krepšelius dėkite kepenėles, agurką, kukurūzus ir ant viršaus uždėkite šiek tiek padažo.
Skanaus ;)


2019 m. balandžio 1 d., pirmadienis

ANTIENOS KEPENĖLIŲ SALOTOS SU CUKINIJŲ TRAŠKUČIAIS IR ŠVIEŽIOMIS DARŽOVĖMIS

Nepatingėkite, kad ir atrodo paprastoms salotoms, suteikti šiek tiek įdomesnio skonio. Šiuo atveju, salotas pateikite su cukinijų traškučiais - originalu ir pikantiškas skonis garantuotas :)


4 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų kepenėlių;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 150 g salotų mišinio;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 v.š. skysto medaus;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2-3 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Imkite platesnį daržovių skustuką ir išilgai per visą cukiniją braukite, kad gautųsi plonos juostelės. Sudėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų skystis.
  2. Stipriai įkaitinkite keptuvę ir dėkite po kelias cukinijos juosteles. Kepkite tol, kol apskrus iš abiejų pusių ir dėkite į lėkštę išklotą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
  3. Kepenėles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kepenėles. Kaitrą parinkite tokią, kad kepenėlės nesitroškintų, o apskrustų ir geriausiai, kad gabalėliai nesiliestų vienas prie kito. 
  4. Apskrudinkite iš abiejų pusių, tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir perdėkite į lėkštę.
  5. Į tą pačią keptuvę sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus ir bus iškepę. Atidėkite į lėkštę.
  6. Padažui visus išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  7. Lėkštėse išdėliokite salotas, per pusę perpjautus pomidoriukus, cukinijų juosteles, keptas kepenėles ir svogūną. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...