Lėtai keptos krūtinėlės būdas man pasiteisina labiausiai. Tokiu būdu iškepta, ji būna sultinga, švelniai rožinės spalvos - viskas, ko reikia skaniam patiekalui :)
2 porcijos:
- 500 g (2vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
- 1 didelio obuolio;
- 100 g šviežių špinatų;
- 150 g virtų burokėlių;
- 20-30 g graikinių riešutų;
- 1,5 v.š. skysto medaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- šlakelio tiršto balzamiko acto;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Krūtinėles nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, odelę įpjaukite įstrižai. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir kepkite kol ji apskrus, tuomet apverskite ir apskrudinkite kitą pusę (susidariusius riebalus nupilkite). Tuomet perdėkite ant folijos, apšlakstykite 0,5 v.š. medaus, suvyniokite ir palikite.
- Iš obuolio išpjaukite sėklas ir padalinkite į 8 dalis. Skilteles apskrudinkite iš abiejų pusių (neperkepkite, kad liktų šiek tiek traškumo). Perdėkite į lėkštę.
- Į ta pačią keptuvę suberkite riešutus, supilkite 1 v.š. medaus ir nuolat maišant pakepkite, tol kol karamelizuosis riešutai.
- Špinatus nuplikykite karštu vandeniu ir nuspauskite, kad būtų sausi.
- Lėkštėje išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytus burokėlius, obuolio skilteles, riešutus, špinatus, uždėkite iškeptą krūtinėlę, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)
"track.foodgawker.com"