Šie lizdeliai patobulinti ir pridėta daugiau daržovių, kas juos padarė dar sotesniais ir skanesniais :) Jei norėsite "kuklesnių", t.y tik su bulvėmis, ieškokite man bloge.
- 1 kg malto kiaulienos kumpio faršo;
- 2 kiaušinių;
- 2 skiltelių česnako;
- 3-4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 9 a.š. majonezo;
- 9 a.š. pomidorų padažo;
- 100g fermentinio sūrio;
įdarui:
- 2 morkų;
- 1 svogūno;
- 1 geltonosios paprikos;
- 2 saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
- žiupsnelio džiovintų raudonėlių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos;
- Į faršą įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Nuskustą morką sutarkuokite per burokinę tarka ir pakepkite keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, papriką ir dar pakepkite keletą minučių. Sudėkite raudonėlius, petražoles ir pagardinkite druska, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Sudėkite žirnelius ir dar kartą išmaišykite.
- Paruoštą faršą padalinkite į 9 dalis. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.
- Ant paplotėlio dugno dėkite po 1 a.š. majonezo ir tolygiai paskirstykite.
- Kiekvieną įdarykite pakeptomis daržovėmis ir ant viršaus uždėkite po šaukštelį pomidoro padažo.
- Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba kol iškeps. Likus keletai minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto fermentinio ir kepkite, kol išsilydys sūris.
- Patiekite su bulvių koše.
Skanaus ;)