Omletas puikus pasirinkimas Jūsų pusryčių stalui. Galite improvizuoti, kaip tik širdis geidžia ir ką tuo metu turite šaldytuve ;)
- 2 kiaušinių;
- 1 v.š grietinėlės;
- saujelės šviežių špinatų;
- ~20 g rūkytos lašišos;
- žiupsnelio šviežių krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- sviesto kepimui;
- Kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite šviežių krapų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakite dar kartelį.
- Mažoje keptuvėje išlydykite mažą gabalėlį sviesto, supilkite kiaušinių plakanį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies, kol omletas sutvirtės.
- Tuomet ant viršaus uždėkite šviežius špinatų lapelius, uždenkite dangčiu ir palikite trumpam, kad špinatai suminkštėtų.
- Ant vienos omleto pusės išdėliokite gabalėliais supjaustytą lašišą, užlenkite omletą per pusę ir patiekite.
Skanaus ;)
p.s. į kiaušinio plakinį druskos dėkite minimaliai, nes atminkite, kad sūrumo priduos lašiša.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą