Šoninė patiekalams suteikia puikų skonį ir neleidžia mėsai išsausėti. Todėl ją pasirinkę, niekada neprašausite pro šalį :)
- 600 g malto kiaulienos kumpio;
- 10 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
- 0,5 nedidelio svogūno;
- 1 kiaušinio;
- kelių šaukštų maltų džiūvėsėlių;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 0,5 a.š. kajeno paprikos;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 10 medinių iešmelių;
- Iešmelius pamerkite į šaltą vandenį pusvalandžiui.
- Į faršą įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite džiūvėsėlius ir sudėkite išvardintus prieskonius. Viską gerai išminkykite, faršas turi būti tvirtas.
- Faršą padalinkite į 10 vienodų dalių.
- Formuokite pailgus "volelius" ir kiekvieną persmeikite nusausintu iešmeliu bei apsukite šonine.
- Kiekvieną iešmelį apskrudinkite ant keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinto aliejaus.
- Sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą