2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

KIAULIENOS IEŠMELIAI SU ŠONINE

Šoninė patiekalams suteikia puikų skonį ir neleidžia mėsai išsausėti. Todėl ją pasirinkę, niekada neprašausite pro šalį :)

  • 600 g malto kiaulienos kumpio;
  • 10 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
  • 0,5 nedidelio svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • kelių šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 0,5 a.š. kajeno paprikos;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 10 medinių iešmelių;
  1. Iešmelius pamerkite į šaltą vandenį pusvalandžiui.
  2. Į faršą įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite džiūvėsėlius ir sudėkite išvardintus prieskonius. Viską gerai išminkykite, faršas turi būti tvirtas.
  3. Faršą padalinkite į 10 vienodų dalių. 
  4. Formuokite pailgus "volelius" ir kiekvieną persmeikite nusausintu iešmeliu bei apsukite šonine.
  5. Kiekvieną iešmelį apskrudinkite ant keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinto aliejaus.
  6. Sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą