2018 m. vasario 24 d., šeštadienis

UŽKANDĖLĖS SU TORTILIJA

Užkandėles pagaminti paprastai užima ne tiek ir mažai laiko, nes vis tik tai reikalauja kruopštumo. Bet jas paruošus, visuomet apima džiaugsmas ir dėl grožio, ir žinoma dėl skonio :)
Tortilijas galite naudoti pagal savo skonį, aš šiam kartui rinkausi viso grūdo kvietines tortilijas.


 ~50 vnt.:

  • 6 vnt. apvalių didelių tortilijų;
  • ~60 g mėgstamo salotų mišinio;
  • 0,5 ilgojo agurko;
  • ~80 g mėgtamos rūkytos mėsytės (naudojau rūkytą antienos file);
  • ožkos sūrio rutuliukų su žolelėmis;
  • majonezo;
  1. Iš tortilijos stiklinės pagalba išspauskite apvalius paplotėlius (naudojau 7cm skersmens).
  2. Imkite keksiukų formą ir išdėliokite tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkiant kraštelius.
  3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
  4. Tuomet ant kiekvienos dėkite šiek tiek majonezo, salotų lapelių, po 2 agurko gabalėlius, žiupsnelį smulkiai pjaustytą mėsytę, dar šiek tiek majonezo ir ant viršaus uždėkite po 2 vnt. ožkos sūrio rutuliukus.
Skanaus ;)


2018 m. vasario 20 d., antradienis

CUKINIJŲ BLYNELIAI SU AVINŽIRNIAIS

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena :) Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko? :)))


2 porcijoms:

  • 2 cukinijų (~500g);
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • 4 v.š. maltų avižinių miltų;
  • 0,5 a.š. maltos raudosios paprikos;
  • žiupsnelio šviežių pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite rankomis skystį. 
  2. Į dubenį dėkite cukinijas, išplaktus kiaušinius, šakute šiek tiek "patraiškytus" avinžirnius, avižinius miltus (galite keisti įprastais), raudonąją papriką, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius ant vidutinės ugnies tol, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)

p.s. tokie blyneliai super skaniai suvalgomi be jokių papildomų padažų. Bet jei yra poreikis, visuomet galite pasigaminti savo mėgstamą.


2018 m. vasario 18 d., sekmadienis

KARŠTI SUMUŠTINAI SU KIAUŠINIU KEPTI ORKAITĖJE

Nėra čia ką daugžodžiauti, tiesiog skanūs sumuštiniai, kuriuos labai patogu kepti orkaitėje :)


2 porcijoms:

  • 8 forminio batono riekelių;
  • sviesto arba margarino patepimui;
  • 4 kiaušinių;
  • gabalėlio mėgstamos rūkytos dešros;
  • saujelės pjaustyto poro;
  • 8 mažų mocarelos rutuliukų arba kito mėgstamo sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vienam sumuštiniui imkite dvi batono riekeles. Vieną ištepkite sviestu arba margarinu. Kitoje riekelėje išpjaukite minkštimą (kurį taip pat aptepkite), palikdami kraštelius.
  2. Sudėkite riekeles vieną ant kitos, tuomet į susidariusį "šulinėlį" dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą dešrą, porą, truputį paskirstykite į šalį ir į vidurį įmuškite kiaušinį. Šalia išdėliokite pasmulkintus mocarelos rutuliukus.
  3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tol kol batonas gražiai apskrus ir kiaušinis bus iškepęs.
  4. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)


2018 m. vasario 11 d., sekmadienis

SALOTOS SU PUTPELIŲ KIAUŠINIAIS IR RŪKYTA MĖSYTE

Man be galo patinka lengvos, skanios ir savo spalvomis nuotaiką pakeliančios salotos :) Ir padažų specialių nereikėjo, nes naudojant gerus ingridientus to visiškai nereikia.


2 porcijoms:
  • pundelio mėgstamų salotų;
  • 12 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 0,5 ilgojo agurko;
  • 40 g rūkytos antienos file (naudojau "Kitchen me");
  • 12 vnt. iškeptų putpelių kiaušinių;
  • saujelės ožkos sūrio rutuliukų su žolelėmis;
  • juodųjų maltų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  1. Lėkštėje išdėliokite plėšytus salotų lapus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus, gabalėliais - agurką. Dėkite antienos griežinėlius, ant viršaus - iškeptus putpelių kiaušinius, užberkite ožkos sūrio rutuliukų, pagardinkite juodais maltaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)




2018 m. vasario 3 d., šeštadienis

MAKARONŲ APKEPAS SU MĖSA IR PAPRIKA

Apkepų niekada nebus per daug :) Tai puikus būdas pamaitinti šeimyną skaniu patiekalu.


4 porcijoms:
  • 250 g makaronų;
  • 250 g šviežių triušienos dešrelių;
  • 2 raudonųjų paprikų;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 50 g šviežių špinatų;
  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • ~50 g fermentinio sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir svogūnus. Kepkite tol, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, pakepkite trumpai ir suverskite vienodais gabalėliais pjaustytas triušienos dešreles, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Pamaišant pakepkite 3-4 minutes. Išjunkite ugnį, sudėkite pomidorų padažą, špinatus, petražoles, suberkite išvirtus makaronus ir viską gerai išmaišykite.
  3. Kepimo indą patepkite šiek tiek aliejumi. Sudėkite paruoštus makaronus, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...