Nusižiūrėjau šį kepimo būdą iš Beatos laidos ir jums rekomenduoju. Tas odelės traškumas yra kažkas tokiooo :) Prieskonius galite naudoti savo mėgstamus arba vadovautis receptu iš laidos.
- 1 kg kiaulienos šoninės;
- 1 a.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. malto kumino;
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 a.š. druskos;
- rupios druskos (odelei);
- 150 g vyšninių pomidorų;
- 1-2 skiltelių česnako;
- 1 a.š. dižono garstyčių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- Kiaulienos šoninės gabalą nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu ir apibarstykite paprika, kuminu, pipirais ir druska, išskyrus odelę. Prieskonius įtrinkite į mėsą.
- Kepimo skardą išklokite aliuminio folija. Dėkite šoninę odele į viršų ir ant jos viršaus berkite rupios druskos, paskirstykite tolygiai per visą odą, kad būtų pilnai padengta.
- Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 - 50min. (kepimo laikas priklausys nuo mėsos storio ir dydžio). Druskos pluta turi atšokti nuo šoninės odos.
- Tada ištraukite mėsos gabalą iš orkaitės, nuimkite druskos plutą.
- Padidinkite orkaitės kaitrą iki 250 laipsnių ir kepkite ~15 min. arba tol, kol visa odelė "išburbuliuos" ir pasidarys traški.
- Padažui: į dubenėlį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, česnako skilteles, dėkite garstyčias, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, pilkite alyvuogių aliejaus iki norimos konsistencijos ir viską gerai išmaišykite.
- Supjaustykite kiaulienos šoninę norimo dydžio gabalėliais.
- Patiekite su padažu ir mėgstamu garnyru.
- jei orkaitėje maksimali temperatūra yra 230 laipsnių, tuomet naudokite funkciją su vėjeliu, kuri skirta grilinimui. Odelė gražiai apskrus ir bus traški.
- rinkitės vienodo storio mėsos gabalą, bus lengviau tolygiai jį iškepti.