Dar vienas patiekalas į kolekciją, kai nereikia ilgų marinavimo, paruošimui visai nedaug laiko ir jūs mėgaujatės sultingomis kulšelėmis. Toks rudeniškas patiekalas, kaip tik atvėsusiems vakarams.
4 porcijoms:
- 4 vnt. "Lapino puotos" ančiukų kulšelių;
- 60 ml sojos padažo;
- 2 v.š. balzamiko acto;
- 1-2 v.š. agavo sirupo arba medaus;
- 2 v.š. Hoisin padažo;
- 150 ml vandens;
- 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. malto česnako;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 8-10 bulvių;
- 1 geltonosios cukinijos arba mėgstamų daržovių;
- Įkaitinkite keptuvę, dėkite antienos kulšeles odele žemyn, kepkite kol gražiai apskrus, apverskite ir po minutės kepimo perdėkite į gilesnį kepimo indą ir šalia išdėliokite bulves.
- Dubenėlyje išmaišykite sojos padažą, balzamiko acta, agavo sirupą, hoisin padažą, vandenį, suberkite papriką, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Padažą supilkite į kepimo skardą.
- Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.
- Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
- Į lėkštę dėkite cukiniją, kulšeles, bulves ir užpilkite padažu.
Skanaus ;)