2019 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU BULVĖMIS

Dar vienas patiekalas į kolekciją, kai nereikia ilgų marinavimo, paruošimui visai nedaug laiko ir jūs mėgaujatės sultingomis kulšelėmis. Toks rudeniškas patiekalas, kaip tik atvėsusiems vakarams.


4 porcijoms:
  • 4 vnt. "Lapino puotos" ančiukų kulšelių;
  • 60 ml sojos padažo;
  • 2 v.š. balzamiko acto;
  • 1-2 v.š. agavo sirupo arba medaus;
  • 2 v.š. Hoisin padažo;
  • 150 ml vandens;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. malto česnako;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 8-10 bulvių;
  • 1 geltonosios cukinijos arba mėgstamų daržovių;
  1. Įkaitinkite keptuvę, dėkite antienos kulšeles odele žemyn, kepkite kol gražiai apskrus, apverskite ir po minutės kepimo perdėkite į gilesnį kepimo indą ir šalia išdėliokite bulves.
  2. Dubenėlyje išmaišykite sojos padažą, balzamiko acta, agavo sirupą, hoisin padažą, vandenį, suberkite papriką, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Padažą supilkite į kepimo skardą.
  3. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.
  4. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
  5. Į lėkštę dėkite cukiniją, kulšeles, bulves ir užpilkite padažu.
Skanaus ;)

2019 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

TROŠKINTA TRIUŠIENOS MĖSA SU DARŽOVĖMIS IR RYŽIAIS

Tik atšąla orai ir norisi įvairių troškinių, kurios ir paruošite greitai ir valgysite skaniai :)


2 porcijoms:
  • 200 g "Lapino puotos" triušienos kumpelių mėsos;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • 1 morkos;
  • 1 čili paprikos;
  • poros saujų šaldytų žirnelių;
  • 1 a.š.malto česnako;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 200 g grietinėlės;
  • 200 g ryžių;
  1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį ir atidėkite į šoną.
  2. Triušieną ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais, morką - šiaudeliais, pasmulkinkite čili papriką.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite triušieną ir kepkite keletą minučių, kol nugaruos susidaręs skystis. Tuomet dėkite papriką, morką, čili pipirą, suberkite česnaką, kuminą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir pakepkite ~1 minutes. 
  4. Galiausiai supilkite grietinėlę ir patroškinkite keletą minučių.
  5. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)

2019 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

TROŠKINTA TRIUŠIENA SU MAKARONAIS IR PESTO PADAŽU

Max pusvalandis ir turite skanų patiekalą :) Vietoj triušienos galite naudoti vištienos krūtinėlę, užtruksite tiek pat laiko :)


2 porcijoms:

  • 200 g "Lapino puotos" triušienos juosmeninės dalies file;
  • 8-10 vnt. vyšninių pomidoriukų;
  • 200-250 g smulkių makaronų;
  • šlakelio karšto vandens;
  • 2-3 a.š. pesto padažo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite gabalėliais pjaustytą triušieną ir kepkite 5 min. 
  2. Tada berkite makaronus ir užpilkite karštu vandeniu, kad viską pilnai apsemtų. 
  3. Ant nedidelės ugnies troškinkite tol, kol makaronai bus beveik išvirę. Jei kepimo metu vanduo išgaruos ir makaronai nebus išvirę, įpilkite papildomai vandens.
  4. Galiausiai padidinkite ugnį, sudėkite per pusę perpjautus pomidoriukus, dėkite pesto padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. 
  5. Patiekite iš karto, kai tik pomidoriukai sušils ir šiek tiek suminkštės.
Skanaus ;)

p.s. rinkites makaronus, kurie greitai išverda. Recepte naudoti makaronai, kurių virimo laikas 3-4 min.


2019 m. rugsėjo 7 d., šeštadienis

GREITOS SALOTOS SU RŪKYTA ANTIENOS KRŪTINĖLE

Jei tik norėsis greitai paruošiamo patiekalo ar idėjos pavaišinti netikėtai užklupusius svečius, šios salotos taps tikru išsigelbėjimu :) Tereikia vos kelių gerų ingridientų ir patiekalas vertas 10 balų!


2-3 porcijoms:
  • 80 g "Kitchen me" parūkytos antienos file;
  • 6 romaninės salotos lapų arba kitų mėgstamų salotų mišinio;
  • 3 ridikėlių;
  • 2-3 nedidelių agurkų;
  • 2-3 pomidorų;
  • 125 g mocarelos sūrio;
padažui:
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. tamsaus agavų syrupo (galite keisti medumi);
  • 2 v.š. balzamiko acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Padažui visus skirtus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  2. Į lėkštę dėkite plėšytas/pjaustytas salotas, griežinėliais - ridikėlius, agurkus, kubeliais - pomidorus, paplėšykite mocarelos sūrį, išdėliokite antienos file ir viską pašlakstykite padažu.
Skanaus ;)

2019 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

CUKINIJŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI SU POMIDORAIS

Turbūt pasiūlymų gauti gigantiškų cukinijų netrūksta :)))) Visi be galo dosnūs ir tik laukia, kaip jomis "atsikratyti" :) O jei rimtai, tai taikliai vieno žmogaus užduotas klausimas: o kam jūs tokias dideles jas auginate? Tiesiai į dešimtuką! Skinkite jas ženkliai anksčiau, kai dar neperaugusios, kai dar žievė yra nesukietėjusi. Bus mažiau vargo visais atvejais.
Ok, o dabar prie recepto. Labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Čia, žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoj cukinijos galite naudoti moliūgą, bus tikrai labai gardu. 


5,5 l:

  • 3,5 kg išdarinėtų cukinijų;
  • 2 kg pomidorų;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 5 didelių česnako skiltelių;
  • 5 čili pipirų (jei norisi aštrumo);
  • 100-120 g cukraus;
  • 50 ml aliejaus;
  • 1 v.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 2-3 v.š. druskos;


  1. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite keletą minučių. 
  2. Kai šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, čili paprikas, supilkite cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškinkite nuo užvirimo ~30-40 min. Laikas priklausys nuo to, kokio minkštumo norite, kad liktų cukinijos. 
  3. Viską sudėkite į iškaitintus ir sausus stiklainius, užsukite dangteliais.
  4. Apverskite dangteliais žemyn, palikite per naktį atvėsti.
  5. Laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.

Skanaus ;)

p.s. troškintas daržovės galite naudoti, kaip garnyrą arba dėti į įvairius troškinius, apkepus ir pan.