2019 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU BULVĖMIS

Dar vienas patiekalas į kolekciją, kai nereikia ilgų marinavimo, paruošimui visai nedaug laiko ir jūs mėgaujatės sultingomis kulšelėmis. Toks rudeniškas patiekalas, kaip tik atvėsusiems vakarams.


4 porcijoms:
  • 4 vnt. "Lapino puotos" ančiukų kulšelių;
  • 60 ml sojos padažo;
  • 2 v.š. balzamiko acto;
  • 1-2 v.š. agavo sirupo arba medaus;
  • 2 v.š. Hoisin padažo;
  • 150 ml vandens;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. malto česnako;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 8-10 bulvių;
  • 1 geltonosios cukinijos arba mėgstamų daržovių;
  1. Įkaitinkite keptuvę, dėkite antienos kulšeles odele žemyn, kepkite kol gražiai apskrus, apverskite ir po minutės kepimo perdėkite į gilesnį kepimo indą ir šalia išdėliokite bulves.
  2. Dubenėlyje išmaišykite sojos padažą, balzamiko acta, agavo sirupą, hoisin padažą, vandenį, suberkite papriką, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Padažą supilkite į kepimo skardą.
  3. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.
  4. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
  5. Į lėkštę dėkite cukiniją, kulšeles, bulves ir užpilkite padažu.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą