2018 m. lapkričio 30 d., penktadienis

GREITAI VAKARIENEI/PIETUMS: TRIUŠIENOS DEŠRELĖS SU PUPELĖMIS POMIDORŲ PADAŽE

Pastangų pagaminti šiam patiekalui reikia laaaabai mažai :) Tik susirinkite produktus parduotuvėje ir greitam bei skaniam gaminimui jūs jau pasiruošę.


2 porcijoms: 
  1. Dešreles sudėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir ant vidutinės ugnies vis pavartydami kepkite 7-10 min. 
  2. Tuomet sudėkite pupeles, permaišykite ir kai tik jos sušils, patiekite su mėgstamu garnyru. Marinuoti agurkėliai čia tikrai nepamaišys.
Skanaus ;)



2018 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS

Nuoširdžiai siūlau pamėgti orkaitėje ruošiamus patiekalus, kurie iš jūsų neatims daug laiko gaminimui :)


2 porcijoms:
  • 2 vištienos ketvirčiai (670 g);
  • 5 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 didelio svogūno;
  • 1 nedidelės česnako galvutės;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 60 ml aliejaus;
  • 3 v.š. raudono vyno acto;
  • 3-4 v.š. skysto medaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos ketvirčius perpjaukite pusiau (nebūtinai) ir iš abiejų pusių apibarstykite čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais. 
  2. Į gilesnę kepimo skardą sudėkite stambesniais gabalėliais pjaustytas bulves, svogūną, atskirtas neluptas česnako skilteles supilkite aliejų, actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Tolygiai paskleiskite inde ir išdėliokite vištienos gabalėlius.
  3. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~50 min. Likus iki kepimo pabaigos ~15 min. ant viršaus pašlakstykite skystą medų.
Skanaus ;)

2018 m. lapkričio 27 d., antradienis

BULVIŲ APKEPAS

Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Ir rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta :)


3-4 porcijoms:

  • ~1 kg  nuskustų bulvių;
  • 150 g "Kitcen me" karštai rūkytų antienos "lazdelių";
  • 3 skiltelių česnako;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 250-300 g grietinėlės;
  • 100 g tarkuoto brandinto kietojo sūrio;
  • 2 kiaušinių;
  • 1,5 v.š. speltos miltų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Įkaitinkite keptuvę be aliejus ir sudėkite griežinėliais pjaustytas antienos lazdeles. Kai jos šiek tiek apskrus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, suberkite kajeno pipirus, čiobrelius, viską gerai permaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakite.
  4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sluoksnį bulvių, tuomet keptos antienos, vėl - bulves, vėl - antieną ir viršutinį sluoksnį vėl apdėliokite bulvėmis. 
  5. Galiausiai atsargiai ant viršaus užpilkite paruoštu padažu.
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min., tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite 10-15 min. arba tol, kol viršus gražiai apskrus.
Skanaus ;)

2018 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

BLYNELIAI SU CUKINIJA, PAPRIKA IR BULVĖMIS

Nuo daržovinių blynelių aš tiesiogine prasme "kaifuoju", nes tai yra gėris ir jokių papildomų padažų nereikia, nes jie iš savęs labai sultingi :)


12 vnt.:
  • 2 vnt. (500 g) jaunų cukinijų;
  • 2 vnt. (400 g) bulvių;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 v.š. speltos miltų;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir kiek eina nuspauskite nuo jų skystį.
  2. Bulves sutarkuokite smulkesne tarka, nei burokine ir taip pat nuspauskite nuo jų skystį.
  3. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
  4. Į dubenį sudėkite cukinijas, bulves, papriką, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
  5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite norimo dydžio blynelius. Kad susigertų riebalų perteklius, iškeptus dėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio.
Skanaus ;)

2018 m. lapkričio 25 d., sekmadienis

KOPŪSTŲ APKEPAS SU MĖSOS KUKULIUKAIS

Toks "ūkiškas" patiekalas, kai viską paruoši viename inde ir šauni į orkaitę galutiniam iškepimui.
Šiuo kiekiu galėsite pamaitinti gausią šeimyną :)


6-8 porcijoms:

  • 500 g kiaulienos garšo;
  • 1 kiaušinio;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • 0,5 a.š. malto rozmarino;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 didelio svogūno;
  • ~800 g kopūsto;
  • 240 g konservuotų pomidorų;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • žiupsnelio curkaus;
  • 150 g ryžių;
  • 500-600 ml vandens;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

  1. Į kiaulienos faršą įmuškite kiaušinį, suberkite kajeno pipirus, rozmariną, čiobrelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Imkite puodą, kurį galėsite naudoti orkaitėje. Įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, juostelėmis - papriką ir kopūstą. Viską pamaišant, kepkite apie 15 min. 
  3. Tuomet dėkite konservuotus pomidorus, suberkite maltas paprikas, cukrų, ryžius, užpilkite vandeniu, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir užkaitinkite iki virimo. Ugnį išjunkite.
  4. Ant viršaus išdėliokite kiaulienos faršo rutuliukus šiek tiek juos paspausdami ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. arba tol, kol iškeps.
Skanaus ;)


2018 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTI SUMUŠTINIAI SU PELĖSINIU SŪRIU IR KRIAUŠĖMIS

Gurmaniškas užkandis mėgstantiems pelėsinį sūrį :) Skaniausi šilti, bet ne mažiau gardūs ir atvėsę.
Daugelyje receptų kriaušes patroškina keptuvėje, bet jei pasirinksite gerai sunokusias ir minkštas, to daryti nereikės.


10-15 vnt.:

  • mėgstamos duonos ar batono;
  • sviesto patepimui;
  • 2 gerai sunokusių kriaušių;
  • 100 g pelėsinio sūrio;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • žiupsnelio pjaustytų migdolų riešutų;
  1. Duoną ar batoną supjaustykite riekelėmis. Kiekvieną plonai patepkite sviestu.
  2. Ant viršus uždėkite po kelias riekeles plonai pjaustytų kriaušės riekelių ir užtrupinkite pelėsinio sūrio.
  3. Paruoštas riekeles sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris apsilydys ir riekelės šiek tiek apskrus.
  4. Galiausiai apšlakstykite balzamiko actu, užberkite migdolų riešutų ir mėgaukitės.
Skanaus ;)


2018 m. lapkričio 14 d., trečiadienis

MĖSYTĖ TROŠKINTA KOKOSŲ PADAŽE SU KINIETIŠKOMIS DARŽOVĖMIS

Patiekalas, kurį paruošite per 30 min. Skanus, aromatingas ir lengvai virškinamas :) Drąsiai rekomenduoju gaminti su triušiena, kuri lygiai taip pat greitai paruošiama, kaip ir vištiena.


4 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" triušienos mėsos:
  • 300 g šaldytų kinietiškų daržovių mišinio (galite keisti savo mėgstamu);
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 150 g stiklinių makaronų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  1. Triušienos mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepkite ~5 min.
  2. Tuomet dėkite daržovių mišinį ir patroškinkite keletą minučių, kol jos suminkštės. 
  3. Suberkite kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, supilkite kokosų pieną, viską gerai išmaišykite ir patroškinkite keletą minučių. 
  4. Makaronus paruoškite pagal instrukciją ant pakelio ir patiekite su keptuvės turiniu.
  5. Ant viršaus užberkite žiupsnelį petražolių.
Skanaus ;)

2018 m. lapkričio 13 d., antradienis

ANTIENOS KEPSNELIAI SU RŪKYTA PAPRIKA

Čia jau kaip ir klasikinis vištienos kepsnelių patiekalas, tik pakeista į antieną ir pridėta mėgstamų prieskonių :)


4-6 porcijos:

  • 640 g "Lapino puotos" ančių kulšelių mėsos;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v.š. krakmolo;
  • 3 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. džiovintų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite krakmolą, majonezą, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
  2. Tuomet dėkite antienos mėsą, jei reikia pasmulkinkit(kuo smulkesni gabaliukai, tuo geriau) ir viską išmaišykite.
  3. Palikite pastovėti 10-15 min.
  4. Kepkite norimo dydžio blynelius ant nestiprios ugnies įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


2018 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS

Pikantiškumo šiai mišrainei suteikia krienų ir majonezo padažas. Viskas labai paprastai ir lengvai paruošiama :)


2-3 porcijos:
  • 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų širdelių;
  • 4 virtų didesnių bulvių;
  • 3 vidutinio dydžio virtų burokėlių;
  • 3 vidutinio dydžio virtų morkų;
  • 3-4 marinuotų agurkų;
  • 3-4 v.š. majonezo;
  • 2 v.š. krienų;
  • 2 lauro lapelių, kelių grūdelių pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Puode užvirkite vandenį, nuo širdelių nupjaukite riebaliukus, sudėkite į puodą, suberkite lauro lapelius, pipirus ir virkite ant vidutinės ugnies ~25min.
  2. Išvirstas širdeles atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais.
  3. Bulves, burokėlius, morkas ir agurkus supjaustykite šiaudeliais.
  4. Visus supjaustytus ingridientus suberkite į dubenį, sudėkite majonezą, krienus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)

2018 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU IR ŠILTOMIS BUROKĖLIŲ SALOTOMIS

Šiltos burokėlių tinkamos prie bet kurio mėsos patiekalo. Jei dar neišbandėte, pats laikas tai padaryti :)


2 porcijos:
  • 2 x 400 g "Kitchen me" brandintos jautienos nugarinės ir išpjovos didkepsnių;
  • 50 g sviesto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio kajeno paprikų;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
salotoms:
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2-3 vidutinio dydžio virtų burokėlių;
  • 1-2 v.š. balzamiko acto;
  • žiupsnelio rudojo cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Jautienos kepsnius kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po keletą minučių. Suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti ~5 min.
  2. Padažui: priekaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, suberkite išvardintus prieskonius, suberkite petražoles ir keletą minučių pakepkite. Padažą perkoškite per sietelį.
  3. Salotoms: keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol suminkštės. Tada dėkite plonais griežinėliais pjaustytus virtus burokėlius, supilkite actą, berkite cukrų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir maišydami pakepkite keletą minučių.
  4. Į lėkštę dėkite jautienos kepsnį, apipilkite padažu ir patiekite su burokėliu salotomis.
Skanaus ;)


2018 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE

Šį kartą kiek neįprasti žemaičių blynai - su moliūgu ir kepti orkaitėje. Ruošiausi juos kepti keptuvėje, tačiau dėl moliūgo tešla gavosi šiek tiek skystesnė nei įprastai, tad nerizikavau ir iškepiau orkaitėje, kurioje papildomų riebalų nenaudojau :)


10 vnt.:

  • 800 g maltų virtų bulvių;
  • 250 g moliūgo minkštimo;
  • 2 kiaušiniai;
  • 5-6 v.š. krakmolo;
  • 5-6 v.š. miltų (naudojau viso grūdo);
  • druskos pipirų;
įdarui:
  • 250 g kiaulienos faršo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 350 g pievagrybių;
  • gabalėlio poro;
  • 500 g grietinėles;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą, miltus sudėkite į dubenį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Įdarui: kiaulienos faršą iškepkite keptuvėje ir paskaninkite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Palikite atvėsti.
  3. Padažui: pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės. Tuomet sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite vėl kol ir poras suminkštės. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių.
  4. Iš paruoštos tešlos formuokite norimo dydžio blynus, įdarykite kiaulienos faršu ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol kol apačia apskrus, tuomet apverskite ir pakartokite tą patį.
  5. Galiausiai patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus ;)

p.s. moliūgo masė paruošiama paprastai: pasirinktą moliūgą iškepkite orkaitėje ir kai jis atvės, tiesiog sugrūskite bulvių grūstuve, su kuria ruošiate bulvių košę.


2018 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

KEPTOS ŠIRDELĖS SU SVOGŪNAIS IR ČESNAKAIS

Ne kartą tenka įsitikinti, kad mažiau yra daugiau - juk žinote šį posakį, kurį galima daug kur pritaikyti. Receptui vos keli ingridientai reikalingi, o skonis bus nuostabus :)


2 porcijoms:

  • 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų širdelių;
  • 1 didelio mėlynojo svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1-2 v.š. balzaminio acto;
  • 1 v.š. medaus arba agavų sirupo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo širdelių nupjaukite riebaliuką ir perpjaukite išilgai.
  2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite širdeles ir kepkite ant stipresnės nei vidutinės ugnies ~6-8min., t.y. kaitra turi būti pakankamai didelė, kad širdelės keptų, o nesitroškintų. 
  3. Tuomet dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais - česnaką ir ant dar stipresnės ugnies kepame nuolat vartant keletą minučių, kol svogūnai suminkštėja.
  4. Galiausiai supilame actą, medų, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  5. Patiekiame su mėgstamu garnyru ( patiekiau su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir marinuotais agurkais).
Skanaus ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...