2014 m. liepos 28 d., pirmadienis

KEPTA VIŠTIENA GARSTYČIŲ MARINATE

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus ir vištiena gaunasi pikantiško skonio ;)


  • 2 vištienos ketvirčių;
  • 2 v.š. dijona garstyčių;
  • 2 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 v.š aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 čili pipiro;
  • druskos,juodųjų pipirų;
1. Išspauskite česnaką, supjaustykite griežinėliais čili pipirą, sudėkite garstyčias, medų, aliejų, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 
2. Vištieną sudėkite į krepšelį, supilkite marinatą, paskirstykite tolygiai ir palikite marinuotis keletą valandų arba geriausiai per naktį.
3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40min., arba kol vištiena iškeps ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)


adaptuota pagal "www.marthastewart.com" ir "aguonele.blogspot.com"

2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

AŠTRIAI MARINUOTI AGURKĖLIAI

Greičiausiai pasikartosiu, bet man didelis džiaugsmas gauti naminių daržovių. Dievinu jų kvapą ir skonį. Ačiū mane nustebinusiems "ūkininkams" ;))
Kaip rašoma recepte, cukraus kiekio neišsigąskite, nes marinato nereikia kaitinti, todėl agurkėliai gali ir neišsilaikyti per žiemą. Sumažinti galite tuo atveju, jei planuojate juos suvartoti per kelis mėnesius.
Agurkėliai gaunasi saldrūgščiai ir aštroki. 

  •  2 kg agurkėlių;
  • 4 v.š. druskos;
  • 700g cukraus;
  • 1,5 stiklinės acto;
  • 7 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos);
  • 2 česnako galvučių;
1. Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val. Kelis kartus permaišykite, per tiek laiko atsiras skysčio.
2. Kitam inde sumaišykite cukrų, actą, aliejų, paprikas ir griežinėliais pjaustytą česnaką.
3. Po 6 val. supilkite marinatą ant agurkų ir palikite 12 val. Kelis kartus permaišykite, kad cukrus ištirptų ir marinatas vienodai įsigertų į agurkus.
4. Po 12 val. sudėkite agurkėlius į stiklainėlius, užpilkite marinatu ir laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
p.s. gavosi apie 2 litrus pilnai pridėtų stiklainių.
Skanaus ;)


2014 m. liepos 23 d., trečiadienis

SPAGEČIAI SU ANČIUVIAIS, POMIDORAIS IR ŠONINE

Kai sudėsite visus priedus išvardintus recepte ir sumaišysite su spageti, suprasite kokio fantastiško skonio yra šis patiekalas ;) Valgėm jį labai pasigardžiuodami.


  •  200g spagečių;
  • 12 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų;
  • pusės galvutės raudonojo svogūno;
  • 2 pomidorų;
  • 6 vnt. ančiuvių;
  • 1 čili pipiro;
  • 1 v.š. balzaminio modemos acto;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 100g rūkytos kiaulienos šoninės;
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą - kubeliais, alyvuoges - žiedeliais, čili pipirą ir ančiuvius - smulkiais kubeliais. Viską sudėkite į dubenį, supilkite actą, aliejų ir išmaišykite. 
2. Išvirkite spageti pagal nurodymus ant pakuotės.
3. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir apkepkite keptuvėje.
4. Karštus spagečius sudėkite į dubenį su produktais, dėkite šoninę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)


2014 m. liepos 19 d., šeštadienis

KIAULIENOS NUGARINĖS SUKTINUKAI

Dėl suktinukų įvairovės visuomet verta užsukti pas Aguonėlę, nes idėjų daug ir labai skanių. Šį kartą skanūs ir gražūs suktinukai su kiaušinio blyneliu ir šonine - tikras gėris ;)

  • 8 kiaulienos nugarinės gabalėlių;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 v.š. tarkuoto sūrio ( parmezano, Džiugo ar paprasčiausio fermentinio);
  • saujelės pjaustytų šv.petražolių;
  • 8 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Išplakite kiaušinius, sudėkite petražoles, tarkuotą sūrį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite 8 plonus blynelius tokio dydžio, kokie yra jūsų kepsniai. 
2. Plonai išmuškite nugarinę lygiąja virtuvinio plaktuko dalimi. Užberkite šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų. Ant kepsnelio dėkite šoninės juostelę, kiaušinio blynelį ir susukite, sutvirtinkite mediniu pagaliuku.
3. Į keptuvę dėkite gabalėlį sviesto, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apskrudinkite suktinukus iš abiejų pusių, max apie 5min. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min., vis aplaistydami sviesto ir aliejaus mišiniu.
Skanaus ;)

2014 m. liepos 13 d., sekmadienis

KEPTA VIŠTIENA SU VIDURŽEMIO JŪROS REGIONO ŽOLELĖMIS

Paprastas žolelių mišinys suteikia vištienai gerą skonį, o jį pasigaminti labai lengva;)


  • 5 vištienos blauzdelių;
  • 1,5 a.š. dž.raudonėlio;
  • kelių šakelių šv.čiobrelio ir rozmarino;
  • 1 v.š. juodųjų alyvuogių be kauliukų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 citrinos skiltelių;
1. Dubenyje sumaišykite raudonėlį, čiobrelių ir rozmarino lapeliais, sudėkite pasmulkintas alyvuoges, smulkiai supjaustytą česnaką,citrinos skilteles ir supilkite alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite blauzdeles ir marinuokite  3-4val. arba per naktį.
2. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40min. arba kol iškeps.
Skanaus ;)

receptas iš knygos "Virtuvės ekspresas"

2014 m. liepos 12 d., šeštadienis

KEPTI KIAUŠINIAI FORMELĖSE

Ir vėl atnešu pusryčių idėją, juk jų per daug tikrai nebus ar ne? ;)


  • 6 kiaušinių;
  • 6 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 6 mini mocarelos gabaliukų;
  • saujos špinatų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Kiaulienos juostelėmis išklokite kepimo formelių dugną ir kraštus.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje ir svieste apkepkite smulkintą svogūną, Suberkite špinatus, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Keptus svogūnus sudėkite į formeles, įdėkite po gabaliuką mocarelos, ant viršaus įmuškite po kiaušinį.
4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.
p.s. papildomai įdėjau pievagrybio gabalėlį.
Skanaus ;)


receptas iš VMG žurnalo "Kulinarinis orkestras"

2014 m. liepos 6 d., sekmadienis

BEVEIK ANGLIŠKI PUSRYČIAI

Tikroji angliškų pusryčių lėkštė nelabai žavi, todėl aš juos šiek tiek pritaikiau savo skoniui ;) Manieji nėra riebūs, čia nerasite pupelių pomidorų padaže, skrudintos kiaulienos šoninės, keptų pomidorų ir skrudintos batono riekelės.

  • 2 rūkytų kiaulienos dešrelių;
  • 4 pievagrybių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 pomidoro;
  • salotų, svogūnų laiškų;
  • šv. čiobrelių šakelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
1. Į kepimo skardą sudėkite pievagrybius, ant kurių uždėkite po čiobrelio šakelę ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Šalia išdėliokite dešreles ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12min. arba tol, kol viskas gražiai apskrus.
2. Lėkštėje išdėliokite salotas, pjaustytus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite alyvuogių aliejaus. 
3. Šalia sudėkite keptas dešreles, pievagrybius, kiaušinį ir svogūnų laiškus.
Štai ir viskas, skanaus ;)


idėja pasiskolinta iš fb "Valgau be sąžinės graužimo"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...