Jei mėgstate, kad patiekalas būtų paruoštas viename inde, tai ši idėja kaip tik jums :) Įsivaizduojate, kaip gerai - sudėjai, pašovei į orkaitę ir laisvą laiką išnaudoji, kaip nori. Taigi, pradedam.
4-5 porcijoms:
- 5 nedidelių paprikų;
- 340 g ančių kulšelių mėsos (naudojau "Lapino puotos");
- nedidelio gabalėlio poro;
- nedidelės saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 v.š. teriyaki padažo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 5 didelių bulvių;
- 0,5 a.š. malto rozmarino;
- šlakelio aliejaus;
- 20-30 g fermentinio sūrio;
- Į dubenį dėkite mažais gabalėliais pjaustytą antieną, pusžiedžiais - porą, petražolės, suberkite raudonėlius, supilkite teriyaki padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Bulves kruopščiai nuplaukite, perpjaukite išilgai į 4 dalis ir dėkite į gilesnę kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi, suberkite rozmariną, žiupsnelį druskos ir permaišykite.
- Paprikas perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas ir įdarykite paruošta antiena.
- Paprikos puseles išdėliokite ant bulvių, įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų skardos dugną, uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min., tuomet nuimkite foliją, užberkite tarkuotą fermentinį sūrį, nustatykite grilio funkciją ir 220 laipsnių kaitrą bei kepkite tol, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Skanaus ;)