2017 m. spalio 29 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTOS PAPRIKOS ĮDARYTOS PAUKŠTIENA

Jei mėgstate, kad patiekalas būtų paruoštas viename inde, tai ši idėja kaip tik jums :) Įsivaizduojate, kaip gerai - sudėjai, pašovei į orkaitę ir laisvą laiką išnaudoji, kaip nori. Taigi, pradedam.


4-5 porcijoms:
  • 5 nedidelių paprikų;
  • 340 g ančių kulšelių mėsos (naudojau "Lapino puotos");
  • nedidelio gabalėlio poro;
  • nedidelės saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 v.š. teriyaki padažo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 5 didelių bulvių;
  • 0,5 a.š. malto rozmarino;
  • šlakelio aliejaus;
  • 20-30 g fermentinio sūrio;
  1. Į dubenį dėkite mažais gabalėliais pjaustytą antieną, pusžiedžiais - porą, petražolės, suberkite raudonėlius, supilkite teriyaki padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Bulves kruopščiai nuplaukite, perpjaukite išilgai į 4 dalis ir dėkite į gilesnę kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi, suberkite rozmariną, žiupsnelį druskos ir permaišykite. 
  3. Paprikas perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas ir įdarykite paruošta antiena.
  4. Paprikos puseles išdėliokite ant bulvių, įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų skardos dugną, uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min., tuomet nuimkite foliją, užberkite tarkuotą fermentinį sūrį, nustatykite grilio funkciją ir 220 laipsnių kaitrą bei kepkite tol, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Skanaus ;)


2017 m. spalio 22 d., sekmadienis

KEPTI KOLDŪNAI SU PAUKŠTIENOS ĮDARU

Tiesa pasakius, dėl pavadinimo su draugu šiek tiek ginčijomės, nes jis sakė, kad tai koldūnai, o aš - čeburėkai ;))) Bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, vistiek labai skanu.


 ~35 vnt.

tešlai:

  • 300-350 g miltų;
  • 175 ml šilto vandens;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
įdarui:
  • 340 g antienos kulšelių mėsos (naudojau "Kitchen me");
  • 3 česnako skiltelės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. sezamo aliejaus;
  • 1 v.š. vorčesterio padažo;
  • 0,5 a.š. grūstų čili paprikų;
  • 1 v.š. krakmolo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Tešlai: visus išvardintus ingridientus sudėkite į dubenį ir išminkykite tešlą. Padėkite pastovėti apie 30 min.
  2. Įdarui: į virtuvinį blenderį sudėkite visus išvardintus ingridientus ir sumalkite iki vientisos masės.
  3. Plonai iškočiokite tešlą, išspauskite apskritimą (naudojau 8cm skersmens stiklinę), dėkite įdaro ir kruopščiai užspauskite kraštus.
  4. Puode įkaitinkite aliejų, dėkite pagamintus koldūnus ir kepkite iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite su sojų padažu.
Skanaus ;)


2017 m. spalio 21 d., šeštadienis

VIŠTIENOS KEPSNELIAI SU KIAULIENOS ŠONINE

Šiais kepsneliais neina nesižavėti :) Juolab, kad galite papildomai pridėti ingridientų ir kas kart gausite kitokio skonio patiekalą. Šį kartą pridėjau kiaulienos šoninės ir nesigiriant, bet gavosi tobuli :)


6-8 porcijoms:

  • 1 kg vištienos kumpelių mėsos be kaulo;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 4 kiaušinių;
  • 4 v.š. krakmolo;
  • 4 v.š. majonezo;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų:
  1. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite krakmolą, majonezą, išspauskite česnako skilteles, suberkite čiobrelius, raudonėlius, raudonąją papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Vištienos kumpelius supjaustykite mažais gabalėliais, šoninį - tai pat mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį. 
  3. Viską sumaišykite ir palikite pastovėti ~30 min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, formuokite kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (labai svarbu "nutaikyti" kaitrą, kad kepsneliai būtų iškepę).
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)



2017 m. spalio 19 d., ketvirtadienis

BULVIŲ APKEPAS SU LAŠIŠA, ŠPINATAIS IR GRIETINĖLE

Apkepai suteikia daug vietos jūsų fantazijai. Dedi mėgstamus ingridientus ir susikuri nuostabų patiekalą ;) Nepabijokite į apkepą įdėti rūkytos lašišos, nors atrodo, kad tokia lašiša tinkama tik užkandėlėms, bet toli gražu, nes ji puikiai tinka ir šiltiems patiekalams.


4 porcijoms:
  • 400 g "Viči" šaltai rūkytos lašišos;
  • 12 vidutinio dydžio virtų bulvių su lupenomis;
  • 1 didelio svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 400 g grietinėlės;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 140 g marinuotų nepjaustytų pievagrybių;
  • 150 g fermentinio sūrio;
  1. Nuo lašišos nuimkite odelę ir supjaustykite kvadratėliais;
  2. Virtas bulves nulupkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, supilkite grietinėlę, suberkite čiobrelius, pagardinkite druska (labai mažai, nes sūrumo bus nuo lašišos ir sūrio), maltais juodaisiais pipirais, užvirkite ir virkite keletą minučių, kol grietinėlę pradės tirštėti. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, permaišykite ir atidėkite į šalį.
  4. Imkite 4 kepimo indelius. Išdėliokite griežinėliais pjaustytas bulves, padalinkite paruoštą padažą su grietinėle, dėkite pievagrybius, pjaustytą lašišą, ant viršaus uždėkite bulvių griežinėlius, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  5. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)



2017 m. spalio 14 d., šeštadienis

SALOTOS SU BROKOLIAIS IR KARŠTAI RŪKYTA ANTIENOS FILE

Lyg ir įprasta, kad atvykusius svečius vaišina šeimininkai, bet pas mane buvo atvirkščiai :))) Gera draugužė pagamino nuostabias salotas, kurias man beliko nufotografuoti. Super! Rekomenduoju ir Jums.


  •  1 didelio brokolio
  • 250 g karštai rūkytos antienos file su oda (naudojau "Kitchen me") arba rūkytos vištienos;
  • ~ 60 g saulėgrąžų;
  • ~50 g džiovintų spanguolių arba goji uogų;
  • kelių šaukštų majonezo (galima papildomai maišyti su natūraliu jogurtu);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Brokolį nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Tuomet supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
  2. Ten pat dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, sausoje keptuvėje pakepintas ir atvėsintas saulėgrąžas, džiovintas spanguoles arba goji sėklas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, dėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)

2017 m. spalio 9 d., pirmadienis

MARINUOTI BUROKĖLIAI SU CUKINIJA

Koks puikus receptas paįvairinti marinuotus burokėlius ir manau ne viena šeimininkė apsidžiaugs sunaudojus cukinijas, dėl kurių daugelis suka galvą, ką daryti :)


  • 3 kg virtų burokėlių;
  • 2 kg cukinijų;
  • 1 kg svogūnų;
  • 200 ml aliejaus;
  • 200-250 g cukraus;
  • 200 ml acto;
  • 2 v.š. su kaupu druskos;
  • 2 didelės česnako galvutės;
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 čili pipiro;
  1. Burokėlius ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka.
  2. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  3. Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite tarkuotus burokėlius ir cukinijas, suberkite cukrų, druską. Užvirus, maišydami virkite apie 10 min.
  4. Supilkite actą ir po 5 min. suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, čili pipirą, maltus juoduosius pipirus.  Patroškinkite 5 min., sudėkite viską į iškaitintus stiklainius, užsukite dangteliais. Palikite atvėsti ir laikykite vėsioje patalpoje.
  5. Išeiga: 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.
Skanaus ;)

2017 m. spalio 8 d., sekmadienis

SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE

Šiomis salotomis drąsiai galite vaišinti svečius - gurmaniškos, traškios, lengvos - tikrai sužavės kiekvieną :)


 4 porcijoms:
  • 200 g mėgstamų salotų mišinio;
  • 80 g "Kitchen me" sūdytos rūkytos antienos file;
  • 250 g įvairiausių rūšių pomidorų;
  • gabalėlio šviežio agurko;
  • 150 g minkšto sūrio salotoms;
  • juodųjų alyvuogių;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  1. Salotas išdėliokite lėkštėse. 
  2. Dėkite supjaustytus pomidorus, agurkus, sūrį, uždėkite po keletą juodųjų alyvuogių. Pridėkite antienos file.
  3. Viską apšlakstykite tirštu balzamiko actu, alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)


2017 m. spalio 4 d., trečiadienis

RUDENIŠKAI KVAPNIOS ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS

Susidraugauti su rudeniu visai nesunku, nes tada į meniu atkeliauja orkaitėje kepti įvairūs patiekalai. Naudojant rudenines gėrybes, jūsų namai prisigers itin skanių aromatų :)


4 porcijoms:
  • 4 antienos kulšelių "Lapino puotos";
  • 20 g džiovintų grybų;
  • 1 galvutės česnako;
  • 3 nedidelių obuolių;
  • ~300 ml vištienos sultinio;
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
  • juodųjų maltų pipirų;
  1. Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite apie 30 min.
  2. Į kepimo indą sudėkite nuluptas česnako skilteles.
  3. Išdarinėkite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis bei sudėkite į kepimo skardą.
  4. Ant viršaus dėkite antienos kulšeles, užberkite džiovintus čiobrelius, smulkiai pjaustytus džiovintus grybus, juoduosius pipirus, supilkite vištienos sultinį ir uždenkite folija.
  5. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min., tuomet nuimkite foliją ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol kulšelės gražiai apskrus.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)