Gaminti kiaulienos išpjovą labai paprasta. Svarbiausiai jos nereikai perkepti ir tuomet ji bus sultinga. Šį patiekalą paruošite itin greitai. Kol keps mėsa, sumeistraukite garnyrus ir mėgaukitės :)
3-4 porcijos:
- 480g kiaulienos išpjovos;
- žiupsnelio šviežių rozmarino lapelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės;
- Nuo kiaulienos išpjovos pašalinkite riebalus ir nupjaukite plėves.
- Tuomet iš abiejų pusių apibarstykite smulkintais rozmarino lapeliais, druska (tik nedaug) ir maltais juodaisiais pipirais.
- Išpjovą apvyniokite rūkyta šonine.
- Kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
- Išėmę iš orkaitės, palikte pastovėti ~5 min.
- Pjaustykite ir patiekite su mėgstamu garnyru.
p.s. salotas ruošiau iš gabalėlio mėlynojo svogūno, baltojo ir raudojo kopūsto, morkos. Dėjau majonezo, dižono garstyčių, žiupsnelį šviežių petražolių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.