2020 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTA KIAULIENOS IŠPJOVA SU RŪKYTA ŠONINE

 Gaminti kiaulienos išpjovą labai paprasta. Svarbiausiai jos nereikai perkepti ir tuomet ji bus sultinga. Šį patiekalą paruošite itin greitai. Kol keps mėsa, sumeistraukite garnyrus ir mėgaukitės :) 

3-4 porcijos:

  • 480g kiaulienos išpjovos;
  • žiupsnelio šviežių rozmarino lapelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės;
  1. Nuo kiaulienos išpjovos pašalinkite riebalus ir nupjaukite plėves.
  2. Tuomet iš abiejų pusių apibarstykite smulkintais rozmarino lapeliais, druska (tik nedaug) ir maltais juodaisiais pipirais.
  3. Išpjovą apvyniokite rūkyta šonine.
  4. Kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. 
  5. Išėmę iš orkaitės, palikte pastovėti ~5 min.
  6. Pjaustykite ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

p.s. salotas ruošiau iš gabalėlio mėlynojo svogūno, baltojo ir raudojo kopūsto, morkos. Dėjau majonezo, dižono garstyčių, žiupsnelį šviežių petražolių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...