2020 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU ANTIENOS MĖSOS GABALĖLIAIS

 Labai rudeniškas patiekalas ir tiems, kas mėgstate burokus ir troškinius, neabejotinai jis patiks :)

2-3 porcijoms:

  • 500 g "Lapino puotos" antienos kulšelių mėsos;
  • 1 a.š. džiovinto mairūno;
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 1a.š. džiovintų česnakų;
  • druskos, maltos juodųjų pipirų;
  • bulvių krakmolo;
  • 4 didelių bulvių;
  • 1 didelės morkos;
  • 5 nedidelių burokų;
  • gabalėlio šviežio poro;
  • 1 vištienos sultinio kubelio;
  • ~500 ml karšto vandens;
  1. Antienos gabalėlius sumaišykite su mairūnu, paprika, česnakais, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Atidėkite į šoną ir palikite pasimarinuoti, kol ruošite daržoves.
  2. Bulves, morkas ir burokus nuskuskite. Supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Keptuvėje įkaitinktie šlakelį aliejaus, dėkite bulvių ir morkų kubelius. Ant vidutinės ugnies pakepkite keletą minučių, kad gražiai apskrustų ir šiek tiek suminštėtų. Tuomet perdėkite į gilų indą, kuriame viską troškinsite.
  4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite burokų kubelius. Kad suminkštėtų, juos pakepti reikės šiek tiek ilgiau. Perdėkite į indą su bulvėmis ir morkomis.
  5. Keptuvę išplaukite, įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite. Kiekvieną antienos gabalėlį apvoliokite krakmole ir apskrudinkite keptuvėje. Stenkite, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradės troškintis. Apkeltus gabalėlius sudėkite į indą su daržovėmis.
  6. Galiausiai suberkite pusžiedžiais pjaustytą pora, suberkite sultinio kubelį, supilkite karštą vandenį ir gerai viską išmaišykite.
  7. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kelis kartus pamaišydami  ~50min -1 val. arba tol, kol daržovės bus iškepusios.
Skanaus ;)                                     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...