Labai fainas pagaminimo procesas ir dar geresnis skonis :) Taip iškeptą mėsą galima naudoti ne vien kebabams, bet puikiai tiks ir į salotas, ir užkepėlėms, ir sumuštiniams ir pan.
4 porcijoms:
- 800 g vištienos kumpelių mėsos;
- 2 citrinų;
- 1 didelio svogūno;
- 0,5 apelsino;
- 1 v.š. maltos kalendros;
- 1 v.š. maltos kumino;
- 1 v.š. džiovinto rozmarino;
- 1 v.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- 3 skiltelių susmulkinto česnako;
- šlakelio aliejaus;
- druskos;
- 3 medinių ilgų iešmelių;
- Į dubenį sudėkite visus išvardintus ingridientus, įpilkite šlakelį aliejaus, pagardinkite druska, dėkite vištienos kumpelius, gerai išmasažuokite ir palikite marinuotis per naktį. Druskos iš pradžių įdėkite labai minimaliai, o pasūdykite prieš kepdami, nes kitu atveju druska ištrauks drėgmę iš vištienos ir ji bus sausa.
- Sekančią dieną imkite tortinę formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
- Perpjaukite citrinas per pusę, 3 dalis sudėkite į kepimo formą ir įsmeikite aštriu galu į viršų po vieną medinį iešmelį.
- Svogūną supjaustykte stambiais žiedais.
- Ant iešmelių maukite vištieną, po to svogūną, vėl vištieną, vėl svogūną ir taip kartokite, kol viską baigsite. Būtinai pažiūrėkite VIDEO, kaip tai padaryti.
- Galiausiai ant viršaus užmaukite pusę apelsino ir kepkite 180 laipsnių įkaitinoje orkaitėje 45-50 min.
- Patiekimas - jau jūsų fantazijos reikalas :)
Skanaus ;)
receptas iš "www.vmgonline.lt"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą