2020 m. birželio 27 d., šeštadienis

TRIUŠIENOS MALTINIAI SU PIEVAGRYBIŲ TRAŠKUČIAIS IR GAIVIOMIS SALOTOMIS

Jei pirksite maltinukus mėsainiams, žinokite, kad nebūtinai iš jų reikia gaminti mėsainius :) Tiesiog juos iškepkite ir patiekite su mėgstamais garnyrais.


2-4 porcijoms:

  • 600 g (4 vnt,) "Kitchen me" triušienos maltinių "mėsainiams";
  • 200 g rudųjų pievagrybių;
  • 1 jaunos cukinijos;
  • gabalėlio ilgojo agurko arba 2-3 trumpųjų agurkėlių;
  • 6 ridikėlių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 2-3 a.š. majonezo;
  • 0,5-1 a.š. krienų;
  • žiupsnelio druskos;
  1. Salotoms: labai plonomis juostelėmis supjaustykite cukiniją, agurkus (minkštimo nenaudokite, kad salotos nepermirktų) ir ridikėlius. Tai geriausia padaryti su daržovėms skirtu skustuku. Daržoves sudėkite į dubenį. Ir tik prieš patiekiant, apšlakstykite citrinos sultimis, įpilkite šlakelį aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Pievagrybių traškučiams: švarius grybus supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite juos įkaitintame aliejuje (puode ar fritiūrinėje). Svarbiausia dėkite ne visus iš karto, o tiek, kad jie laisvai plaukiotų ir nesiliestų vienas su kitu. Riekeles perdėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius ir jokiu būdu nedėkite riekelių vieno ant kito, nes prarasite traškumą.
  3. Triušienos maltinius iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi. Neperkepkite, nes triušiena iškepa labai greitai.
  4. Į lėkštę dėkite paruoštas salotas, iškeptus maltinius ir tik dabar pagardinkite juos druska, maltais juodaisiais pipirais, ant viršaus uždėkite pievagrybių traškučius ir patiekite su majonezo bei krienų padažu.
Skanaus ;)



2020 m. birželio 16 d., antradienis

JAUTIENOS ŠAŠLYKAS SU AŠTRIOMIS SALOTOMIS IR ČESNAKINĖMIS BULVYTĖMIS

Dalinuosi nuostabia naujiena - sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyku, kurio pakuotėje rasite jau suvertus mėsos gabalėlius ant medinio iešmelio. Viskas, ką jums reikės padaryti, tai tik įkaitinti žarijas, iškepti ir mėgautis restorano vertu patiekalu namuose :)
Brandintai mėsai sausuoju būdu nereikia papildomų prieskonių ar marinavimų, todėl paruošimo būdas dar labiau supaprastėja ir gaunate nuostabų skonį.




 2 porcijoms:

  • 2 pakeliai x 200 g "Kitchen me" sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko;
  • 10 nedidelių šviežių bulvyčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio džiovintų česnako granulių;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
salotoms:
  • 10 vnt. raudonųjų ir geltonųjų vyšninių pomidorų;
  • gabalėlio agurko;
  • 4 vnt. ridikėlių;
  • marinuotų jelapeno paprikų (pagal skonį);
  • poros saujų mėgstamų salotų mišinio;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Šviežias bulvytes išvirkite lengvai pasūdytame, nugarinkite ir atidėkite į šalį.
  2. Prieš kepant jautienos šašlyką, išimkite iš pakuotės, nusausinkite virtuviniu rankšluostiniu popieriumi ir palikite pastovėti kambario temparūroje.
  3. Salotas paruoškite iš išvardintų ingriendų. Kad nesumirktų salotų lapai, dėkite juos tik prieš patiekiant.
  4. Pasirinkite kur kepsite - grilinėje ant žarijų ar elektrinėje, keptuvėje, orkaitėje ir pan. Šiam kartui rinkausi elektrinę grilinę.
  5. Pirmiausiai kepkite jautienos šašlykus keletą minučių iki norimo iškepimo lygio. Perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti.
  6. Į dubenį sudėkite išilgai perpjautas bulvytes, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite česnako granulėmis, druska ir viską lengvai permaišykite. Bulvių puseles iškepkite grilinėje.
  7. Serviruokite lėkštes: dėkite salotas, bulvių puseles, kurias apibarstykite krapais, jautienos šašlyką, kurį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...