Juk iš tiesų nuostabu, kai vakarienei paruošti nereikia skirti daug laiko. Viso labo pusvalandis ir jūs mėgaujatės puikia vištiena su nuostabiu padažu. Beje, tokiu būdu galite kepti kalakutieną bei kiaulieną ;)
- 6 vištienos file gabalėliai;
- ~50g miltų;
- druskos, juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus kepimui;
- 170ml baltojo sauso vyno;
- 2 v.š. sviesto;
- sauja pjaustytų petražolių;
1. Vištienos file perpjaukite išilgai ir taip gausite plonesnius gabalėlius. Šiek tiek pamuškite arba delno pagalba arba plaktuko lygiąja dalimi. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. File apvoliokite miltuose ir nupurtykite. Kepkite iš abiejų pusių po 1-3min., kol gražiai apskrus.
3. Į keptuvę supilkite vyną ir kaitinkite apie 4min. Kai vyno sumažės per pusę, sudėkite vištieną, trumpai pakaitinkite ir apverskite gabalėlius. Išjunkite ugnį. Sudėkite sviesto gabalėlius ir pjaustytas petražoles. Atsargiai maišykite, kol sviestas ištirps.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"