- 1 v.š. sviesto;
- nedidelio svogūno;
- 1,5 vidutinio dydžio bulvių;
- pusę šviežios kukurūzų burbuolės;
- 450g su kiautais šaldytų krevečių;
- 0,5 l pieno;
- 100-150ml vandens;
- saujelė šviežių bazilikų;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Atšildykite krevetes ir išlukštenkite.
2. Puode išlydykite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Vis pamaišydami kepkite apie 6min.
3. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, nuo kukurūzų burbuolės nupjaustytus kukurūzus bei pačią burbuolę. Užpilkite pienu ir vandeniu. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
4. Atidžiai stebėkite, kol užvirs, kad pienas neišbėgtų per puodo kraštus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol išvirs bulvės.
5. Keletą bulvių sutrinkite šaukštu, kad sriuba būtų tirštesnė. Sudėkite krevetes ir pavirkite apie 1 min. arba tol, kol jos sušils. Išjunkite ugnį ir suberkite supjaustytus šviežius bazilikus.
P.s. galite naudoti išlukštentas šv.krevetes, bet tuomet jas įdėjus į sriubą reikėtų pavirti 3-5min.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Pavadinime tikriausiai turėtų būt kukurūzai :D Aš tai mėgstu jūros gerybes..
AtsakytiPanaikintiturėtų :D ačiū už pastabą ;))
Panaikinti