Niekada nepavedantis marinatas, kuris tiks absoliučiai bet kuriai pasirinktai mėsai marinuoti. Iškepti gabalėliai be galo sultingi. Jei vistik tik neturite grilio, tuomet kepkite keptuvėje. Tik kepkite po 4 gabalėlius ir sekančiam kartui būtinai popieriniu rankšluoščiu išvalykite keptuvę ir vėl dėkite kepti kitus gabalėlius.
4 porcijoms:
- 4 vnt. (1kg) "Lapino puotos" antienos file su oda;
marinatui:
- 3 a.š. dižono garstyčių;
- 3 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 1-2 v.š. balzamiko acto;
- 1 a.š. maltos rūkytos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 2 išspaustų česnakų skiltelių;
- 1 v.š. vorčesterio padažo;
- 2-3 v.š. agavų sirupo arba medaus;
- 2 v.š. aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
salotoms:
- 1 smulkiai kubeliais pjaustytos raudonosios paprikos ;
- 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
- 140 g konservuotų kukurūzų;
- gabalėlio kubeliais pjaustyto šviežio agurko;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Kiekvieną antienos krūtinėlę perpjaukite išilgai į 4 gabalėlius.
- Dubenyje sumaišykite visus išvardintus ingridientus marinatui. Sudėkite antienos krūtinėlės gabalėlius, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis keletą valandų arba per naktį.
- Įkaitinkite elektrinį grilį ir kepkite po 4 gabalėlius tol, gražiai apskrus.
- Salotoms visus ingridientus sumaišykite dubenyje.
- Iškeptus antienos gabalėlius patiekite su salotomis.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą