Savaitgalį "nukoviau" didelę lašišą. Pirmiausiai teko susikaupti, kad ją išdarinėti ir gražiai supjaustyti, o kaip tą padaryti, rasite youtube. Ir labai džiaugiuosi, jog iš pirmo karto puikiai pavyko ;) Vakarienė gavosi tobula, rekomenduoju išbandyti ;)
- 4 lašišos gabalėliai be odos;
- 200 g šv.špinatų;
- 1 v.š. tarkuoto apelsino žievelės;
- 3 apelsinai, pjaustyto riekelėmis be žievės;
- gabalėlis šv.imbiero, pjaustyto juostelėmis;
- 1 raudonasis svogūnas, pjaustyto pusžiedžiais;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Imkite sviestinio popieriaus lakštą. Ant jo dėkite saują špinatų, 3 riekeles apelsino. Pabarstykite tarkuota apelsino žievele. Uždėkite lašišos gabalėlį, užberkite imbiero ir svogūno. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir užpilkite šlakelį aliejaus.
2. Suimkite ilgus popieriaus kraštus ir sulenkite 3 kartus, padarydami lyg siūlę. Tuomet užlenkite likusius kraštus (video labai aiškiai parodyta, kaip tai padaryti).
3. Sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-18min.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Oditele, nuostabiai skaniai atrodo Tavo kepsnys:)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Odeta ;) jis iš tiesų buvo puikus ;)
PanaikintiSuper! Suzadinai apetita nakciai :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma ;) pavojinga naktimis skaityti receptus ir kankinti skrandį ;))
Panaikinti