2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

KEPTA LAŠIŠA SU ŠPINATAIS

Savaitgalį "nukoviau" didelę lašišą. Pirmiausiai teko susikaupti, kad ją išdarinėti ir gražiai supjaustyti, o kaip tą padaryti, rasite youtube. Ir labai džiaugiuosi, jog iš pirmo karto puikiai pavyko ;) Vakarienė gavosi tobula, rekomenduoju išbandyti ;)


  •  4 lašišos gabalėliai be odos;
  • 200 g šv.špinatų;
  • 1 v.š. tarkuoto apelsino žievelės;
  • 3 apelsinai, pjaustyto riekelėmis be žievės;
  • gabalėlis šv.imbiero, pjaustyto juostelėmis;
  • 1 raudonasis svogūnas, pjaustyto pusžiedžiais;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  •  druskos, juodųjų pipirų;
1. Imkite sviestinio popieriaus lakštą. Ant jo dėkite saują špinatų, 3 riekeles apelsino. Pabarstykite tarkuota apelsino žievele. Uždėkite lašišos gabalėlį, užberkite imbiero ir svogūno. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir užpilkite šlakelį aliejaus.
2. Suimkite ilgus popieriaus kraštus ir sulenkite 3 kartus, padarydami lyg siūlę. Tuomet užlenkite likusius kraštus (video labai aiškiai parodyta, kaip tai padaryti).
3. Sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-18min.
Skanaus ;)


4 komentarai:

  1. Oditele, nuostabiai skaniai atrodo Tavo kepsnys:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super! Suzadinai apetita nakciai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma ;) pavojinga naktimis skaityti receptus ir kankinti skrandį ;))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...