2012 m. birželio 11 d., pirmadienis

NEKEPTAS VARŠKĖS IR GRIETINĖLĖS TORTAS

Pagaliau ir mano blogas sulaukė savo gimtadienio - vieneri metukai! ;) Smagu, kad per tiek laiko nedingo noras gaminti ir talpinti įrašus, be galo malonu rasti šiltus komentarus - ačiū, kad esate bei gauti įvertinimą iš draugo, kuris visada nuoširdžiai pasako savo nuomonę ir už tai esu labai dėkinga ;) O pirmai progai be torčiuko gimtadienis neįsivaizduojamas ;)

 pagrindui:

  • 360g šokoladinių sausainių (naudojau Selgos);
  • 150g sviesto;
kremui:
  • 500g varškės (tokio tipo, kaip President, pertrinta);
  • 200ml grietinėlės;
  • 150g cukraus;
  • ~35g želatinos;
  • 100ml vandens;
viršui:
  • šaldytų žemuogių su cukrumi;
  • 2-3 v.š. ištirpintos želatinos;
1. Želatiną užpilame vandeniu, atidedame į šalį, kad išbrinktų.
2. Sausainius sumalame blenderiu, supilame ištirpintą sviestą, gerai išmaišome. Tortinės dugną išklojame sviestiniu popieriumi ir tolygiai paskirstome sausainių masę šiek tiek prispaudžiant. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime kremą.
3. Grietinėlę išplakame su cukrumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome. Kadangi varškė buvo pakankamai rūgšti, todėl citrinos sulčių pilti nereikėjo. Į kremą supilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną (pasilikite torto viršui).
4. Gautą kremą supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
5. Atitirpintas žemuoges pertrinkite per sietelį ir supilkite želatiną. Gauta mase aptepkite sustingusį torto viršų.
Gaivus ir skanus ;)



receptas gimė peržiūrint ir išsirenkant po idėją iš daugelio blogų

11 komentarų:

  1. Oditėle didžiausi sveikinimai!!! Ir linkiu daug gyvavimo metų, o noras gaminti ir dalintis tikiu niekur nedings, nes tai didžiulė laimė, didžiulis džiaugsmas!!! Puoselėk ir augink savo šiltus virtualius namučius :*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Redute už gražius palinkėjimus ;) Tu, kaip visada, nuoširdi ir šilta:**

      Panaikinti
  2. Sveikinu sulaukus 1-ių metukų ♥
    Didelio noro ir toliau taip šauniai gaminant puikius patiekalus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai skaniai atrodo.butinai pasigaminsiu.sirdingai aciu

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki,, o as noreciau paklausti ar nesigauna kaip pauksciu pienas tas vidurys? nes labai jau jums jis lygus gavosi

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paukščių pienas daug minkštesnis, tačiau kremo minkštumą galite reguliuoti šiek tiek sumažindami želatinos kiekį. O lygumas gaunasi naudojant pertrintą varkšę, kaip rašiau President tipo arba tiesiog pertrynus varškę per sietelį kelis kartus, kol neliega gumulėlių.

      Panaikinti
  5. Aciu uz atsakyma, siaip labai graziai atrodo trortukas ruosiuosi daryti toki pat tad pabijojau kad nesigautu kaip pauksciu pienas, o jei desiu maziau zelatinos bijau kad neissikleistu jis man

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, kiek laiko turi stingti kremas? man jis gavosi labai skystas ir niekaip nesustingsta :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. viskas priklauso nuo želatinos..
      man sustingsta tikrai greitai, t.y. per valandą.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...