2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

KEKSAS SU BANANAIS IR AVIŽINIAIS DRIBSNIAIS

Kad Jūs žinotumėte, kokio gerumo šis keksas - minkštutėlis, kvepia bananais ir be galooo gardus :)


  • 2 didelių bananų;
  • 125 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių (naudojau "Dobele");
  • 125 g miltų;
  • 80 g ištirpinto sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
  • 50 g neišlukštentų pistacijų;
  1. Nuluptus bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės. 
  2. Dubenyje bananus sumaišykite su plaktais kiaušiniais, ištirpintu sviestu bei cukrumi. 
  3. Tuomet sudėkite avižinius dribsnius, išsijotus miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
  4. Išlukštenkite pistacijas ir supjaustykite gabalėliais.
  5. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą, ant viršaus užberkite pistacijas ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
  6. Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukitės su kavos ar arbatos puodeliu.
Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Labai puikus keksas, na ir man aktualu - tikrai ne per daug kalorijų. Valgiau pusryčiams, jau laukiu ir rytojaus! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...