2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

BE LUKŠTO VIRTAS KIAUŠINIS SU KUSKUSO SALOTOMIS

Kol dar gamta nelepina žalia spalva, pats laikas pasikviesti spalvas į lėkštę :) Šios žalios salotos ir nuotaiką pakelia, ir yra be galo gardžios.


1 porcijai:

  • saujelės kuskuso;
  • 50 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • špinatų lapelių pagal poreikį;
  • mėgstamų daigų (naudojau saulėgrąžų ir brokolių);
  • 1 kiaušinio + žiupsnelio grūstų čili paprikų, druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų, šlakelio aliejaus; 
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio "Arimex" mišinio saltoms;
  1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.
  2. Imkite nedidelį puodelį. Išklokite maistine plėvele. Įpilkite šlakelį aliejaus, įberkite žiupsnelį čili paprikos, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais krapais. Maistinę plėvelę suimkite už kraštų ir suriškite siūlu. 
  3. Paruoštą kiaušinį dėkite į verdantį vandenį ir ant vidutinės ugnies virkite 6 min.
  4. Į kuskusą sudėkite avinžirnius, įpilkite alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  5. Į lėkštės vidurį sudėkite paruoštą kuskusą, išdėliokite špinatų lapelius, saulėgrąžų ir brokolių daigelius, ant viršaus uždėkite virtą kiaušinį ir apibarstykite sėklomis.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...