1 porcijai:
- saujelės kuskuso;
- 50 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
- špinatų lapelių pagal poreikį;
- mėgstamų daigų (naudojau saulėgrąžų ir brokolių);
- 1 kiaušinio + žiupsnelio grūstų čili paprikų, druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų, šlakelio aliejaus;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio "Arimex" mišinio saltoms;
- Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.
- Imkite nedidelį puodelį. Išklokite maistine plėvele. Įpilkite šlakelį aliejaus, įberkite žiupsnelį čili paprikos, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais krapais. Maistinę plėvelę suimkite už kraštų ir suriškite siūlu.
- Paruoštą kiaušinį dėkite į verdantį vandenį ir ant vidutinės ugnies virkite 6 min.
- Į kuskusą sudėkite avinžirnius, įpilkite alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Į lėkštės vidurį sudėkite paruoštą kuskusą, išdėliokite špinatų lapelius, saulėgrąžų ir brokolių daigelius, ant viršaus uždėkite virtą kiaušinį ir apibarstykite sėklomis.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą