Ne paslaptis, kad nekeptus tortus tiesiog dievinu. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir visada pavyksta. Šį kartą torto pagrindas ne iš sausainių, bet iš riešutų ir šokolado. Verta išbandyti.
- 50 g migdolų;
- 50 g lazdynų riešutų;
- 80 g džiovintų spanguolių;
- 60 g juodojo šokolado;
- 100 ml pieno;
- 1 v.š. želatinos;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 200 g natūralaus jogurto;
- 300 g varškės;
- 200 g baltojo šokolado;
- Į blenderį sudėkite riešutus, spanguoles ir juodąjį šokoladą ir sumalkite į mažus gabalėlius.
- Torto formos (26 arba 28 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite riešutų masę.
- Į pieną sudėkite želatiną ir palikite išbrinkti. Po to ištirpinkite ir atvėsinkite.
- Varškę pertrinkite per sietelį. Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, jogurtą, pertrintą varškę. Nuolat maišant supilkite atvėsintą ištirpintą baltąjį šokoladą ir želatiną. Masę sudėkite ant riešutų pagrindo, tolygiai paskirstykite.
- Palikite šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį, kad visiškai sustingtų.
labai gardžiai atrodo ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, drauguže :) tikrai skanus ir gaivus :)
Panaikinti