2 picoms:
- 2 puodeliai miltų;
- 0,5 puodelio šilto vandens;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnelio cukraus ir druskos;
- 1 a.š. sausų mielių;
- 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 4 v.š. grietinės;
- 4 v.š. pomidorų padažo;
- 8 vyšninių pomidorų;
- ~50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- saujelės pjaustytų žalių alyvuogių;
- saujelės sultenės lapų;
- ~100 g karštai rūkytos antienos file su oda (naudojau "Kitchen me");
- šlakelio balzaminio acto kremo;
- Į dubenį sudėkite miltus, supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos, mieles, supilkite aliejų ir viską gerai išminkykite.
- Suformuokite dvi picas, sudėkite į skardą išklota kepimo popieriumi ir palikite 15 min. šiltai pastovėti.
- Tuomet ant picos padų dėkite grietinę, pomidorų padažą (po 2 v.š. grietinės ir 2 v.š. padažo ant vienos picos), tolygiai paskirstykite. Pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol pica gražiai apskrus ir bus iškepus.
- Ant iškepusios picos išdėliokite pjaustytas alyvuoges, sultenių lapelius, plonai pjaustytą antienos file ir viską apšlakstykite balzaminio acto kremu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą