2017 m. balandžio 30 d., sekmadienis

AŠTRIOJI PUPELIŲ MIŠRAINĖ

Sočios ir greitai paruošiamos salotos. Galite skanauti su traškia batono riekele ar patiekti prie paukštienos patiekalų :) 


 2-4 porcijos:
  • 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 240 g konservuotų avinžirnių;
  • 0,5 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 6 ridikėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos;
padažui:
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1 v.š. pomidorų padažo;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 sugrūstos česnako skiltelės;
  • 0,5 a.š. aitriųjų paprikų padažo;
  1. Į dubenį suberkite šaltu vandeniu perplautas ir nusunktas konservuotas daržoves, smulkiais kubeliais supjaustytą papriką, gabalėliais - ridikėlius, suberkite petražoles, užpilkite paruoštu padažu, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)

receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. balandžio 29 d., šeštadienis

OMLETAS SU DARŽOVĖMIS IR KUMPIU

Greitas patiekalas pusryčiams. Sudėkite savo mėgstamus ingridientus ir leiskite namiškiams improvizuoti :)


8 blyneliams:
  • 6 kiaušiniai;
  • šlakelio vandens arba pieno;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • ghee sviesto kepimui;
papildomai:
  • 3 pomidorų;
  • nedidelio gabalėlio mėlynojo svogūno;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • mėgstamo kumpio;
  • salotų lapų;
  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais, mėlynąjį svogūną - smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenėlį, suberkite petražoles, supilkite alyvuogių aliejų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
  2. Kiaušinius išplakite dubenyje kartu su vandeniu ar pienu, žolelėmis, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  3. Nedidelėje keptuvėje išlydykite mažą gabalėlį ghee sviesto, pilkite kiaušinių plakinį ir kai tik apačia apskrus, atsargiai perlenkite pusiau ir perdėkite į lėkštę. Taip pat iškepkite likusius blynelius. Viskas vyksta labai greitai, todėl nuolat stebėkite kepimo procesą.
  4. Iškeptą blynelį atlenkite ir įdarykite paruoštais pomidorais, salotomis ir kumpeliu. 
Skanaus ;)

2017 m. balandžio 28 d., penktadienis

TRAŠKIOS DUONELĖS SU TEPAMUOJU SŪRELIU

Recepto čia kaip ir nebus, tiesiog šauni idėja skaniam užkandžiui, kai užtenka pasirinkti kokybiškus produktus ir mėgautis puikiu skoniu :)


  • "FINN CRISP" grūdų duonelių;
  • "CASTELLO" kreminio sūrio su pomidorais ir baziliku;
  • vyšninių pomidorų;
  • mėgstamų daigų (naudojau saulėgrąžų ir liucernos);
  1. Ant duonelės užtepkite sūrio, uždėkite griežinėlį pomidorų ir mėgstamų daigų.
  2. Paprasta kaip 2x2 :)
Skanaus ;)

2017 m. balandžio 27 d., ketvirtadienis

TROŠKINTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU ALYVUOGĖMIS IR SLYVOMIS

Kai ruošiau šias kulšeles, mažiausiai tikėjausi, kad nuo jų skonio tiesiogine to žodžio prasme "kaifavo" vaikai :) Tai didžiulis įvertinimas, žinant, kad mažieji pasižymi išrankumu ;))
Kulšelės troškinamos žemesnėje temperatūroje, todėl iškepusi mėsytė buvo minkštutėlė ir sultinga.

  • 6 vnt. "Lapino puotos" šviežių antienos kulšelių;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 aliejuje marinuotų ančiuvių;
  • 150 g džiovintų slyvų (pasilikite 6-8 vnt.);
  • 150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų (pasilikite 6-8 vnt.);
  • 3 a.š. marinuotų kaparėlių;
  • kelių šakelių šviežių raudonėlių;
  • 250-300 ml vištienos sultinio;
  • 3 lauro lapelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į blenderį sudėkite šiek tiek pasmulkintas česnako skilteles, ančiuvius, kaparėlius, alyvuoges,  raudonėlio šakeles, malkite apie 2-3 min. Tuomet dėkite džiovintas slyvas ir dar pamalkite, kol slyvos susimals.
  2. Antienos kulšeles nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais pipirais. Dėkite odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų. Kai gražiai apskrus, apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Kulšeles sudėkite į kepimo skardą.
  3. Iš keptuvės išpilkite riebalus, sudėkite sumaltą masę, pakepkite 10-15 sekundžių ir dėkite viską į kepimo skardą.
  4. Supilkite vištienos sultinį (jis turi iki pusės apsemti kulšeles), išdėliokite alyvuoges, slyvas, uždenkite folija arba dangčiu ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
  5. Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

2017 m. balandžio 25 d., antradienis

VARŠKĖS IR BALTOJO ŠOKOLADO TORTAS

Ne paslaptis, kad nekeptus tortus tiesiog dievinu. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir visada pavyksta. Šį kartą torto pagrindas ne iš sausainių, bet iš riešutų ir šokolado. Verta išbandyti.


  • 50 g migdolų;
  • 50 g lazdynų riešutų;
  • 80 g džiovintų spanguolių;
  • 60 g juodojo šokolado;
  • 100 ml pieno;
  • 1 v.š. želatinos;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 200 g natūralaus jogurto;
  • 300 g varškės;
  • 200 g baltojo šokolado;
  1. Į blenderį sudėkite riešutus, spanguoles ir juodąjį šokoladą ir sumalkite į mažus gabalėlius.
  2. Torto formos (26 arba 28 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite riešutų masę. 
  3. Į pieną sudėkite želatiną ir palikite išbrinkti. Po to ištirpinkite ir atvėsinkite.
  4. Varškę pertrinkite per sietelį. Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, jogurtą, pertrintą varškę. Nuolat maišant supilkite atvėsintą ištirpintą baltąjį šokoladą ir želatiną. Masę sudėkite ant riešutų pagrindo, tolygiai paskirstykite. 
  5. Palikite šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį, kad visiškai sustingtų.
Papuoškite ir skanaukite :)

2017 m. balandžio 24 d., pirmadienis

VAISIŲ IR RIEŠUTŲ SALOTOS

Nėra neskanių salotų, jei tik recepto sudėtis atitinka jūsų skonį :) Šios kiek salstelėjusios dėl vaisių ir riešutų, bet spanguolės suteikia malonią rūgštelę.


 4 porcijoms:
  • 150 g salotų mišinio;
  • 50 g anakardžių riešutų;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  • 2 raudonų obuolių;
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 3 v.š. grietinės;
  • 1 v.š. graikiško jogurto;
  • 1 a.š. malto kario;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingridientus.
  2. Anakardžio riešutus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol jie gražiai apskrus.
  3. Į didelį dubenį sudėkite salotų mišinį, skiltelėmis pjaustytus obuolius, anakardžius, kokoso drožles, spanguoles, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.
  4. Patiekiau su kepta marinuota ir kepta antienos file.
Skanaus ;)


Salotų receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

UŽKANDŽIAI ĮVAIRIOMS PROGOMS

Prisipažinsiu, kad šiam postui ruošiausi labai ilgaaaaaaiiiii. A kodėl? Todėl, kad be galo daug aprašymo ir šiaip būčiau labai patenkinta, jei kas nors už mane aprašytų receptus, nes tai "suryja" dauuuug laiko :))) 
Perspėju - nusiteikite, kad laiko užkandžių gaminimas tikrai pareikalaus nemažai, bet rezultatas nuolat gaunasi gražus ir skanus :) Tad tikrai visada verta nustebinti susirinkusius.
Progų išpuola nuolat, todėl džiaugsiuosi ir tikiu, kad pasinaudosite ne viena idėja.
Ką gi, pradedam!


Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks ~100 vnt.:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 3-4 v.š. majonezo;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • žiupsnelio druskos;
  • papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų;
Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.



užkandėlės su lašiša (24vnt.):

  • 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file;
  • 24 vnt. sūrių šaukštelių;
  • maskarponės kremo;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu;
  1. Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais.
  2. Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.


su rūkyta dešra (40 vnt.):

  • 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • maskarponės kremo;
  • salotos lapų;
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių;
  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku. 
  3. Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.

su kalakutienos kumpiu (24 vnt.):
  • 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • maskarponės kremo;
  • salotos lapų;
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių;

  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

su mocarelos rutuliukais (20 vnt.);

  • 20 vnt. mocarelos rutuliukų;
  • 20 vnt. vyšninių pomidorų;
  • šviežių bazilikų lapelių;
  • 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių;
  1. Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku. 
  2. Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.

su krabų lazdelėmis (10 vnt.):
  • 150 g krabų lazdelių (10 vnt.);
  • 2 virtų kiaušinių;
  • 3 v.š. majonezo;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 10 vnt. sūrių šaukštelių;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.


sūrio rutuliukai su krabais arba be jų (20 vnt.):
  • 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių;
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 1 v.š. majonezo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių;
  • 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių;
  • majonezo;
  • 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių;
  • mini popierinių keksiukų formelių;
  1. Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
  2. Galimi du pateikimo būdai:
  • batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku;
  • į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku;

su rūkyta vištiena (20 vnt.):
  • 1 rūkytos vištienos kulšelės;
  • 1-2 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. pesto padažo;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • agurko griežinėlių;
  1. Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
  2. Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.

su krabais ir kukurūzais (20 vnt.):
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 10 vnt. krabų lazdelių;
  • 3-4 v.š konservuotų kukurūzų;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  • 3 v.š. majonezo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių;
  1. Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.

Ufff štai ir viskas :) Svarbiausias patarimas - užkandėles gaminkite likus 2-3 valandoms iki vakarėlio, nes kitaip jos praras estetinį vaizdą ir sumirks.
Skanaus ;)

2017 m. balandžio 22 d., šeštadienis

VARŠKĖS IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BANDELĖS

Šias bandelės internete pasirodžiusios pavadinimu "Vandutės" :)) Kodėl, tikrai nepasakysiu, bet jos puikios, skanios ir gali būti paruošiamos pagal jūsų skonį, kas kartą keičiant papildomus ingridientus, t.y. dedant įvairias sėklas, riešutus ir pan. Kiekis priklausys nuo padaryto dydžio.


12 bandelių:
  • 500 g varškės;
  • 250 avižinių dribsnių (naudojau "Dobele");
  • 3 išplaktų kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos;
papildomi priedai:
  • 20 g sezamo sėklų;
  • 15 g juodgrūdės;
  • 50 g saulėgrąžų;
  • 25 g kedrinių pinijų riešutų;
  • 1 a.š. džiovinto baziliko;
  • 1 a.š. malto rozmarino;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  1. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite varškę, avižinius dribsnius, kiaušinius ir druską.
  2. Sudėkite papildomus priedus, vėl išmaišykite. Masė gausis gan tiršta.
  3. Rankomis suformuokite norimo dydžio ir formos bandeles, dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 min.
  4. Patiekite su mėgstamais ingridientais.
Skanaus :)


2017 m. balandžio 11 d., antradienis

ELEGANTIŠKA PICA SU SALOTOMIS IR RŪKYTA ANTIENOS FILE

Man patinka tokio tipo picos, t.y. kurios nepermirkusios padažais, gražiai atrodo ir kas be ko yra labai skanios ;)


2 picoms:

  • 2 puodeliai miltų;
  • 0,5 puodelio šilto vandens;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnelio cukraus ir druskos;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 v.š. grietinės;
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 8 vyšninių pomidorų;
  • ~50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • saujelės pjaustytų žalių alyvuogių;
  • saujelės sultenės lapų;
  • ~100 g karštai rūkytos antienos file su oda (naudojau "Kitchen me");
  • šlakelio balzaminio acto kremo;
  1. Į dubenį sudėkite miltus, supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos, mieles, supilkite aliejų ir viską gerai išminkykite.
  2. Suformuokite dvi picas, sudėkite į skardą išklota kepimo popieriumi ir palikite 15 min. šiltai pastovėti.
  3. Tuomet ant picos padų dėkite grietinę, pomidorų padažą (po 2 v.š. grietinės ir 2 v.š. padažo ant vienos picos), tolygiai paskirstykite. Pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol pica gražiai apskrus ir bus iškepus.
  4. Ant iškepusios picos išdėliokite pjaustytas alyvuoges, sultenių lapelius, plonai pjaustytą antienos file ir viską apšlakstykite balzaminio acto kremu.
Skanaus ;)

2017 m. balandžio 10 d., pirmadienis

PYRAGAS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS IR RIEŠUTAIS

Velykoms iškepkite pyragą su džiovintais vaisiais ir riešutais. Šis gražuolis ne tik labai skanus, bet neabejotinai papuoš Jūsų stalą :)


  • 200 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 250 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š vanilinio cukraus;
  • 200 g įvairių džiovintų vaisių;
  • 100 g riešutų (migdolų ir žemės riešutų);
  1. Riešutus sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 30 min. Tuomet vandenį nupilkite ir paberkite ant virtuvinio popierinio rankšluoščio.
  2. Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukite mikseriu. Tada po vieną muškite po vieną kiaušinį ir plakite tol, kol masė taps puri.
  3. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, dėkite vanilinį cukrų, džiovintus vaisius, riešutus ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į apvalią kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įsmeigus medinį iešmelį jis bus sausas (jei viršus pradės stipriai skrusti, uždenkite folija).

Skanaus ;)


2017 m. balandžio 9 d., sekmadienis

VIŠTŲ KEPENĖLIŲ SALOTOS

Sočios ir maistingos salotos puikiai atstos pietus arba vakarienę. Išbandyti tikrai verta :)


4 porcijoms:

  • 400 g vištienos kepenėlių;
  • 100 g salotų mišinio;
  • 1 avokado;
  • 2 apelsinų;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 100 g saulėgrąžų daigų (nebūtinai);
  • 2 lauro lapelių, 4-6 juodųjų pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;]
padažui:
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 0,5 a.š. skysto medaus;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
  2. Puode užvirkite vandenį, įdėkite lauro lapelius, juoduosius pipirus ir žiupsnelį druskos.
  3. Vištienos kepenėles nuvalykite, sudėkite į puodą ir ant vidutinės ugnies virkite apie 10 min. Nusunkite ir perplaukite vandeniu.
  4. Kepenėles supjaustykite gabalėliais ir pakepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  5. Avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
  6. Į didelį dubenį sudėkite salotas, skiltelėmis pjaustytus apelsinus, avokadą, saulėgrąžų daigus, keptas kepenėles ir užpilkite paruoštu padažu. Viską gerai išmaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)

p.s. kad salotos nesukristų ir išliktų traškios, padažą užpilkite prieš patiekiant.


receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. balandžio 7 d., penktadienis

TORTILIJOS TRAPUČIAI SU ŽĄSIENOS PAŠTETU

Laukiate svečių? Šis skanus užkandis būtinai turi atsidurti ant vaišių stalo :)

  • 150 g žąsienos pašteto (naudojau "Lapino puotos");
  • 60 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia);
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 3 apvalių tortilijų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • maltos raudonosios paprikos;
  • karnišonų pagal poreikį;
  1. Į dubenėlį sudėkite žąsienos paštetą, kreminį sūrį, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. 
  2. Tortilijas supjaustykite gabalėliais. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite malta paprika ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
  3. Patiekite tortilijos traškučius su paruoštu paštetu ir ant viršaus uždėkite pjaustytus karnišono gabalėlius.
Skanaus ;)


2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

KEKSAS SU BANANAIS IR AVIŽINIAIS DRIBSNIAIS

Kad Jūs žinotumėte, kokio gerumo šis keksas - minkštutėlis, kvepia bananais ir be galooo gardus :)


  • 2 didelių bananų;
  • 125 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių (naudojau "Dobele");
  • 125 g miltų;
  • 80 g ištirpinto sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
  • 50 g neišlukštentų pistacijų;
  1. Nuluptus bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės. 
  2. Dubenyje bananus sumaišykite su plaktais kiaušiniais, ištirpintu sviestu bei cukrumi. 
  3. Tuomet sudėkite avižinius dribsnius, išsijotus miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
  4. Išlukštenkite pistacijas ir supjaustykite gabalėliais.
  5. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą, ant viršaus užberkite pistacijas ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
  6. Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukitės su kavos ar arbatos puodeliu.
Skanaus ;)

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis

KOPŪSTŲ SALOTOS SU PESTO MAJONEZU

Be galo skanios saltos ir idealiai tinkančios prie mėsos patiekalų. Išbandom!:)


4-6 porcijoms:
  • 1 mažo arba 0,5 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto;
  • 3 morkų;
  • žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
  • 50 g kedrinių pinijų (naudojau "Arimex");
  • 3 v.š. majonezo;
  • 1,5 a.š. pesto padažo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į didelį dubenį sudėkite plonai pjaustytą kopūstą, burokine tarka sutarkuotas morkas, petražoles, kedrines pinijas, majonezą, pesto padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Patiekite prie mėgstamo kepsnio.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. balandžio 4 d., antradienis

KUSKUSO MIŠRAINĖ SU CUKINIJA IR MIGDOLŲ RIEŠUTAIS

Ši mišrainė labai švelnaus skonio ir itin dera prie kepto viščiuko. Žinoma, labai skaniai valgosi ir vienos :)


 2 porcijos:

  • 100 g kuskuso;
  • verdančio daržovių sultinio;
  • 6 juodųjų alyvuogių;
  • 1 mažos cukinijos;
  • 25 g migdolų (naudojau "Arimex");
padažui:
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų;
  • druskos;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  1. Kuskusą supilkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu daržovių sultiniu, kad apsemtų ir dar būtų ~1cm virš kruopų. Palikite, kol išbrinks ir tuomet "supurenkite" šakute.
  2. Migdolų riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, o cukiniją -plonais šiaudeliais.
  4. Į dubenį sudėkite kuskusą, alyvuoges, cukiniją, migdolus ir užpilkite paruoštu padažu iš išvardintų ingridientų. Viską gerai išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. balandžio 3 d., pirmadienis

CUKINIJŲ, MORKŲ, ŠPINATŲ IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI

Mėgstantys tokio tipo blynelius, vienareikšmiškai man pritars, kad tai gėrių gėris! Iš serijos, kai valgai ir norisi dar ir dar - rimtai :))


10 vnt. blyneliams:

  • 1 šviežios cukinijos (vidutinio dydžio);
  • 1 morkos;
  • saujelės pjaustytų šviežių špinatų;
  • 3 kiaušinių;
  • 50 g avižinių dribsnių (naudojau "Dobele" 4 grūdų rugių, kviečių, miežių ir avižų dribsnius);
  • 2 išspaustų česnako skiltelių;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Burokine tarka sutarkuokite cukiniją (rankomis nuspauskite skystį) ir morką.
  2. Avižinius dribsnius sudėkite į blenderį ir sumalkite.
  3. Į dubenį sudėkite tarkuotą cukiniją ir morką, pjaustytus špinatus, išplaktus kiaušinius, sumaltus dribsnius, išspaustas česnako skilteles, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite masę ir kepkite blynelius tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  5. Patiekti galite su mėgstamu padažu.
Skanaus ;)

p.s. kadangi jie ir taip gavosi sultingi, papildomai padažo nenaudojau.





idėja iš "lauraa_jan"

2017 m. balandžio 2 d., sekmadienis

KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS

Visi troškiniai būna gardūs, tik gaila, kad jie nelabai "fotogeniški" :) Tuštinu lentynas, todėl stengiuosi naudoti gėrybes, kurias turiu. Šį kartą į puodą keliavo voveraitės.


  • 500 g kiaulienos guliašui;
  • 1 a.š. malto kumino (naudojau Kotanyi);
  • 1 a.š. malto rozamarino (naudojau Kotanyi);
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės;
  • 0,5 litro marinuotų voveraičių;
  •  3 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 v.š. krakmolo + 3 v.š. vandens (nebūtinai);
  1. Kiaulienos gabalėlius apibarstykite kuminu, rozmarinais, paprika, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apskrudinkite kiaulienos gabalėlius (nesuverskite visų iš karto į keptuvę, nes jie neapskrus, o troškinsis) ir sudėkite į puodą.
  3. Toje pačioje keptuvėje pakepkite kubeliais supjaustytą svogūną, kol jis suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, maišant kepkite apie 30 sekundžių ir viską sudėkite į puodą.
  4. Į tą pačią keptuvę dėkite kiaulienos šoninės gabalėlius, pakepkite apie 1 minutę ir vėl sudėkite į puodą.
  5. Ten pat suberkite šaltu vandeniu perplautas marinuotas voveraites,. Viską užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite ant nestiprios ugnies apie 30 min. 
  6. Tada sudėkite pomidorų padažą ir leiskite užvirti.
  7. Vandenyje ištirpinkite krakmolą, supilkite į puodą ir užvirkite (tai daryti nebūtina, jei padažas gaunasi tirštas).
  8. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;) 


2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

BE LUKŠTO VIRTAS KIAUŠINIS SU KUSKUSO SALOTOMIS

Kol dar gamta nelepina žalia spalva, pats laikas pasikviesti spalvas į lėkštę :) Šios žalios salotos ir nuotaiką pakelia, ir yra be galo gardžios.


1 porcijai:

  • saujelės kuskuso;
  • 50 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • špinatų lapelių pagal poreikį;
  • mėgstamų daigų (naudojau saulėgrąžų ir brokolių);
  • 1 kiaušinio + žiupsnelio grūstų čili paprikų, druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų, šlakelio aliejaus; 
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio "Arimex" mišinio saltoms;
  1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.
  2. Imkite nedidelį puodelį. Išklokite maistine plėvele. Įpilkite šlakelį aliejaus, įberkite žiupsnelį čili paprikos, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais krapais. Maistinę plėvelę suimkite už kraštų ir suriškite siūlu. 
  3. Paruoštą kiaušinį dėkite į verdantį vandenį ir ant vidutinės ugnies virkite 6 min.
  4. Į kuskusą sudėkite avinžirnius, įpilkite alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  5. Į lėkštės vidurį sudėkite paruoštą kuskusą, išdėliokite špinatų lapelius, saulėgrąžų ir brokolių daigelius, ant viršaus uždėkite virtą kiaušinį ir apibarstykite sėklomis.
Skanaus ;)