Visi troškiniai būna gardūs, tik gaila, kad jie nelabai "fotogeniški" :) Tuštinu lentynas, todėl stengiuosi naudoti gėrybes, kurias turiu. Šį kartą į puodą keliavo voveraitės.
- 500 g kiaulienos guliašui;
- 1 a.š. malto kumino (naudojau Kotanyi);
- 1 a.š. malto rozamarino (naudojau Kotanyi);
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės;
- 0,5 litro marinuotų voveraičių;
- 3 v.š. pomidorų padažo;
- 1 v.š. krakmolo + 3 v.š. vandens (nebūtinai);
- Kiaulienos gabalėlius apibarstykite kuminu, rozmarinais, paprika, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apskrudinkite kiaulienos gabalėlius (nesuverskite visų iš karto į keptuvę, nes jie neapskrus, o troškinsis) ir sudėkite į puodą.
- Toje pačioje keptuvėje pakepkite kubeliais supjaustytą svogūną, kol jis suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, maišant kepkite apie 30 sekundžių ir viską sudėkite į puodą.
- Į tą pačią keptuvę dėkite kiaulienos šoninės gabalėlius, pakepkite apie 1 minutę ir vėl sudėkite į puodą.
- Ten pat suberkite šaltu vandeniu perplautas marinuotas voveraites,. Viską užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite ant nestiprios ugnies apie 30 min.
- Tada sudėkite pomidorų padažą ir leiskite užvirti.
- Vandenyje ištirpinkite krakmolą, supilkite į puodą ir užvirkite (tai daryti nebūtina, jei padažas gaunasi tirštas).
- Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą