2017 m. balandžio 3 d., pirmadienis

CUKINIJŲ, MORKŲ, ŠPINATŲ IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI

Mėgstantys tokio tipo blynelius, vienareikšmiškai man pritars, kad tai gėrių gėris! Iš serijos, kai valgai ir norisi dar ir dar - rimtai :))


10 vnt. blyneliams:

  • 1 šviežios cukinijos (vidutinio dydžio);
  • 1 morkos;
  • saujelės pjaustytų šviežių špinatų;
  • 3 kiaušinių;
  • 50 g avižinių dribsnių (naudojau "Dobele" 4 grūdų rugių, kviečių, miežių ir avižų dribsnius);
  • 2 išspaustų česnako skiltelių;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Burokine tarka sutarkuokite cukiniją (rankomis nuspauskite skystį) ir morką.
  2. Avižinius dribsnius sudėkite į blenderį ir sumalkite.
  3. Į dubenį sudėkite tarkuotą cukiniją ir morką, pjaustytus špinatus, išplaktus kiaušinius, sumaltus dribsnius, išspaustas česnako skilteles, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite masę ir kepkite blynelius tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  5. Patiekti galite su mėgstamu padažu.
Skanaus ;)

p.s. kadangi jie ir taip gavosi sultingi, papildomai padažo nenaudojau.





idėja iš "lauraa_jan"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą