Ši mišrainė labai švelnaus skonio ir itin dera prie kepto viščiuko. Žinoma, labai skaniai valgosi ir vienos :)
2 porcijos:
- 100 g kuskuso;
- verdančio daržovių sultinio;
- 6 juodųjų alyvuogių;
- 1 mažos cukinijos;
- 25 g migdolų (naudojau "Arimex");
padažui:
- 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. citrinos sulčių;
- 0,5 a.š. malto kumino;
- žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų;
- druskos;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- Kuskusą supilkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu daržovių sultiniu, kad apsemtų ir dar būtų ~1cm virš kruopų. Palikite, kol išbrinks ir tuomet "supurenkite" šakute.
- Migdolų riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir supjaustykite griežinėliais.
- Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, o cukiniją -plonais šiaudeliais.
- Į dubenį sudėkite kuskusą, alyvuoges, cukiniją, migdolus ir užpilkite paruoštu padažu iš išvardintų ingridientų. Viską gerai išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)
receptas iš knygos "Salotos"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą