Galite rinktis tiek juodas, tiek žalias alyvuoges arba "sumiksuoti" abi rūšis:) Puiki dovana artėjančių švenčių proga, jei mėgstate dovanoti savo pagamintas valgomas dovanas.
- 140 g juodųjų alyvuogių;
- 1 a.š. kalendros sėklų;
- 1 šakelės šviežio rozmarino;
- 2 šakelių šviežio čiobrelio;
- 1 mažos skiltelės česnako;
- extra virgin alyvuogių aliejaus;
- Alyvuoges nuplaukite ir nusausinkite.
- Kalendros sėklas šiek tiek patraiškykite ir sudėkite į stiklainiuką.
- Dėkite nuluptą česnako skiltelę, pusę rozmarino šakelės, 1 čiobrelio šakelę, sudėkite pusę alyvuogių. Tada vėl pusę rozmarino šakelės , 1 čiobrelio šakelę ir sudėkite likusias alyvuoges.
- Viską užpilkite alyvuogių aliejumi.
- Palaikykite 3 dienas vėsioje tamsioje vietoje ir tada skanaukite. Taip paruoštos alyvuogės bus tinkamos vartoti 2 savaites.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą