2015 m. gruodžio 13 d., sekmadienis

MARINUOTOS ALYVUOGĖS

Galite rinktis tiek juodas, tiek žalias alyvuoges arba "sumiksuoti" abi rūšis:) Puiki dovana artėjančių švenčių proga, jei mėgstate dovanoti savo pagamintas valgomas dovanas.

  • 140 g juodųjų alyvuogių;
  • 1 a.š. kalendros sėklų;
  • 1 šakelės šviežio rozmarino;
  • 2 šakelių šviežio čiobrelio;
  • 1 mažos skiltelės česnako;
  • extra virgin alyvuogių aliejaus;
  1. Alyvuoges nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Kalendros sėklas šiek tiek patraiškykite ir sudėkite į stiklainiuką. 
  3. Dėkite nuluptą česnako skiltelę, pusę rozmarino šakelės, 1 čiobrelio šakelę, sudėkite pusę alyvuogių. Tada vėl pusę rozmarino šakelės , 1 čiobrelio šakelę ir sudėkite likusias alyvuoges. 
  4. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi.
  5. Palaikykite 3 dienas vėsioje tamsioje vietoje ir tada skanaukite. Taip paruoštos alyvuogės bus tinkamos vartoti 2 savaites.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą