2018 m. balandžio 29 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU SMIDRAIS

Smidrų senas prasidėjo, jei mėgstate juos, siūlau per 30 min. pasigaminti puikų patiekalą.


 2-3 porcijoms:

  • 3 vnt. vištienos krūtinėlių (500g);
  • 3 v.š. tamsaus sojos padažo;
  • 3 v.š. medaus;
  • 3 išspaustų česnako skiltelių;
  • 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 6 gabalėlių mėgstamo sūrio;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 12 smidrų;
  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgi ir gausite 6 gabalėlius.
  2. Indelyje sumaišykite sojos padažą, medų, česnako skilteles, citrinos sultis, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Į kepimo skardą sudėkite vištienos puseles, užpilkite padažu ir apvoliokite iš abiejų pusių. 
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. 
  5. Tuomet į skardą sudėkite pomidorus, smidrus (kurių kotelių kietąją dalį nupjaukite ir su daržovių skustuku šiek tiek nuskuskite), ant vištienos krūtinėlių uždėkite po gabalėlį sūrio ir kepkite 6-10 min.
Skanaus ;)


2018 m. balandžio 25 d., trečiadienis

ORKAITĖJE ANT GROTELIŲ KEPTA ANTIS

Sultinga, minkšta mėsytė ir iškepti ją skaniai nėra nieko sudėtingo. Marintas universalus, todėl puikiai tiks ir vištienai, tad drąsiai galite išbandyti :)


  • 2,2 kg anties;
  • 1 v.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 1 v.š. druskos;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 1 a.š. maltų kajeno pipirų;
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. maltų rozmarinų;
  • 1-2 galvučių česnako;
  1. Antį nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
  2. Dubenėlyje išmaišykite visus išvardintus ingridientus ir ištrinkite antį - tiek išorę, tiek vidų.
  3. Antį perdėkite į šaldytuvą ir marinuokite apie 2 val.
  4. Į anties vidų įdėkite česnako galvutes, padėkite ant grotelių, po kuriomis pakiškite gilesnę skardą riebalams nutekėti ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.
  5. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite 1-1,5 val., palaistydami susidariusiais riebalais kas 15-20 min.
  6. Tuomet išimkite iš orkaitės, apdenkite folija ir palikite šiltai pastovėti 20-25 min.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


2018 m. balandžio 24 d., antradienis

ORKAITĖJE KEPTI ŠONKAULIAI SU BARBEKIU PADAŽU

Paruošti šonkaulius yra du būdai, t.y. arba juos prieš kepant apvirti, arba marinuoti iš karto. Tikėtina, kad neprašausite pasirinkę bet kurį iš išvardintų variantų. Šį kartą šonkauliukius apviriau ir tik po to kepiau. Mėsytė gavosi itin minkšta ir labai skani :)


2-4 porcijoms:
  • 700 g kiaulienos šonkaulių;;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 2-3 lauro lapelių;
padažui:
  • 100 g pomidorų padažo;
  • 50 g vandens;
  • 2 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 a.š. vorčesterio padažo;
  • 2 išspaustų česnako skiltelių;
  • 0,5 a.š. garstyčių;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 v.š baltojo cukraus;
  • šiek tiek šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo šonkaulių pašalinkite plėvelę, nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite, įberkite kelis grūdelius juodųjų pipirų, sumeskite lauro lapelius ir nuo užvirimo momento, virkite ant vidutinės ugnies apie 30 min. Tuomet nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį.
  2. Kol verda šonkauliai, pasiruoškite padažą. Visus išvardintus ingridientus sudėkite į keptuvę ir maišydami virkite apie 10 min. arba tol, kol padažas sutirštės.
  3. Į kepimo skardą sudėkite šonkaulius, dosniai aptepkite iš abiejų pusių padažu ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite su keptomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)

2018 m. balandžio 21 d., šeštadienis

KIAUŠINIAI KEPTI ORKAITĖJE SU PUPELĖMIS

Vėlyvi pusryčiai gali privalo sotūs :) Viską sudedate į kepimo indą ir tiek žinių :)))


2 porcijoms:

  • 4 kiaušinių;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 100 g naminės rūkytos dešros arba kiaulienos šoninės;
  • 1 pomidoro;
  • didelės saujos pjaustytų svogūnų laiškų;
  • 420 g keptų pupelių pomidorų padaže;

  1. Į kepimo indą sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, rūkytą dešrą arba šoninę, griežinėliais - pomidorą, svogūnų laiškus, supilkite pupeles ir viską gerai išmaišykite. 
  2. Tuomet šonuose padarykite duobutes ir įmuškite po kiaušinį.
  3. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
Skanaus ;)

2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU

Va čia tai skooonis - nuostabus :) Padažas itin tinka, nes turi ir aštrumo, ir gaivumo. Paruošti nėra sudėtinga, bet patiekalas tikrai vertas dėmesio.


2  porcijoms:

  • 2x220 g brandintos jautienos mentės didkepsnių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus; 
  • 3 vidutinio dydžio bulvių;
  • žiupsnelio džiovintų krapų;
  • 2 kiaušinių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • dviejų gerų žiupsnelių šviežiai pjaustytų petražolių;
  • iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • keli griežinėliais marinuoto jelapeno;
  • žiupsnelio cukraus;
  • druskos;
  1. Į dubenėlį išspauskite česnaką supilkite aliejų, įberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišykite. Marinate pavoliokite kepsnius ir palikite pasimarinuoti 30 min.
  2. Bulves švariai nuplaukite, išilgai perpjaukite į 4 dalis, užpilkite šlakelį aliejaus, užberkite krapų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Perdėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir gražiai apskrus.
  3. Į blenderį sudėkite padažui skirtus ingridientus ir keletą kartų pamalkite. Būtinai ragaukite ir pridėkite, ko trūksta jūsų skoniui.
  4. Jautienos kepsnius po keletą minučių kepkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite 5 min. šiltai.
  5. Kiaušinius įmuškite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir iškepkite.
  6. Viską patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.
Skanaus ;)

p.s. nei steiko, nei kiaušinių negardinau druska. Bet jei jums reikia, būtinai tai padarykite.

receptas iš "www.holajalapeno.com"