Va čia tai skooonis - nuostabus :) Padažas itin tinka, nes turi ir aštrumo, ir gaivumo. Paruošti nėra sudėtinga, bet patiekalas tikrai vertas dėmesio.
2 porcijoms:
- 2x220 g brandintos jautienos mentės didkepsnių;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 3 vidutinio dydžio bulvių;
- žiupsnelio džiovintų krapų;
- 2 kiaušinių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- dviejų gerų žiupsnelių šviežiai pjaustytų petražolių;
- iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
- keli griežinėliais marinuoto jelapeno;
- žiupsnelio cukraus;
- druskos;
- Į dubenėlį išspauskite česnaką supilkite aliejų, įberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišykite. Marinate pavoliokite kepsnius ir palikite pasimarinuoti 30 min.
- Bulves švariai nuplaukite, išilgai perpjaukite į 4 dalis, užpilkite šlakelį aliejaus, užberkite krapų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Perdėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir gražiai apskrus.
- Į blenderį sudėkite padažui skirtus ingridientus ir keletą kartų pamalkite. Būtinai ragaukite ir pridėkite, ko trūksta jūsų skoniui.
- Jautienos kepsnius po keletą minučių kepkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite 5 min. šiltai.
- Kiaušinius įmuškite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir iškepkite.
- Viską patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.
Skanaus ;)
p.s. nei steiko, nei kiaušinių negardinau druska. Bet jei jums reikia, būtinai tai padarykite.
receptas iš "www.holajalapeno.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą