2015 m. birželio 27 d., šeštadienis

LIETINIŲ BLYNŲ TORTAS SU NEKTARINAIS

Na, netikras tas tortas netikras ;) Bet smagu iš lietinių blynų "nulipdyti" panašią formą, pertepti šviežiais vaisiais - ir skanu, ir gražu.

 lietiniams blynams:

  • 3 kiaušinių;
  • 220 ml pieno;
  • 160 g miltų;
  • 1,5 v.š. ištirpinto sviesto;
  • 1 v.š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
įdarui:
  • 4 nektarinų;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  1. Visus produktus, skirtus lietiniams blynams, sudedame į gilų indą ir suplakame iki vientisos masės su elektriniu trintuvu (kuriuo malate sriubas). Palikite tešlą keletui minučių pastovėti.
  2. Lietinius kepkite mažesnėje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (gavosi 15 blynelių).
  3. Įdarui: nektarinus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į priekaistuvį, užberkite cukraus ir virkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir skiltelės šiek tiek suminkštės.
  4. Beliko sukonstruoti tortą: ant kiekvieno blyno dėkite po kelias skilteles nektarinų, užpildami susidariusiu padažu. 
Skanaus ;)

patarimas: nektarinų kiekį galite padidinti, nes į tarpus sudėjau tik 3-4 skilteles. Vietoj nektarinų galite naudoti braškes, slyvas, obuolius ir pan.


2015 m. birželio 26 d., penktadienis

VIŠTIENOS KUKULIAI SU FETA IR ŠPINATAIS

Prie vištienos kukulių galite pateikti mėgstamą padažą - bešamelio, grietinėlės su pievagrybiais, pomidorų ir pan. Žinoma, skanūs jie ir vien su sultingomis salotomis - rinktis Jums ;)


  • 700 g vištienos faršo;
  • 150 g fetos sūrio;
  • 100 g špinatų;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • saujelės maltų džiūvėsėlių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Į vištienos faršą sudėkite į mažus gabalėlius sutrupintą fetos sūrį, pjaustytus špinatus, suberkite prieskonius, džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, bet ne per daugiausiai (nes fetos sūris pakankamai sūrus) ir šviežiai maltų pipirų. Viską gerai išminkykite, formuokite kukuliukus ir sudėkite juos į kepimo skardą ištiestą sviestiniu popieriumi.
  2. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Jei norite, galite juos kepti ir keptuvėje.
  3. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

patarimas: šaldiklyje turėkite užšaldytų šviežių špinatų. Juos labai patogu dėti į įvairius patiekalus, tereikia tik rankomis pasmulkinti ir suberti į ruošiamą patiekalą.


2015 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

VIŠTIENOS GABALĖLIAI SU MEDAUS PADAŽU

Dieviškas skonis, kai valgai ir vis dar ne gana - pavojinga, nes gali persivalgyti :))) Daugiau nei pusvalandis ir patiekalas gatavas.


  • 500 g vištienos file;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • maltų džiūvėsėlių apvoliojimui;
  • alyvuogių aliejaus;
  • sezamų sėklų;
  • saujelės pjaustytų svogūnų laiškų;
padažui:

  • 1 v.š. sezamų aliejaus (keičiau alyvuogių aliejumi);
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero;
  • 1 a.š. aštraus pomidorų padažo;
  • 125 ml vištienos sultinio arba vandens;
  • 80 ml sojų padažo;
  • 80 ml medaus;
  • 60 ml baltojo vyno acto;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo  ir 1 v.š. vandens;
  1. Vištienos file supjaustykite nedideliais vienodais gabalėliais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 
  2. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
  3. Padažui: į priekaistuvį pilkite aliejų, sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą ir pakepkite keletą sekundžių. Tuomet pilkite vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberkite rudąjį cukrų, išmaišykite ir palaukite kol užvirs.
  4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir supilkite į padažą. Šiek tiek dar pavirkite.
  5. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ir sumaišykite su padažu. Užberkite sezamo sėklų ir svogūnų laiškų. Patiekite su ryžiais ir idealiai čia tiko raudonosios paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).
Skanaus ;)

patarimas: jei naudosite bulvių krakmolą, užteks sumaišykite nepilną šauktą su vandeniu. Pilkite po truputį jo į padažą ir reguliuokite tirštumą.


2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

PICA SU ŽIEDINIO KOPŪSTO PAGRINDU

Pasirodo picos pagrindas gali būti ir labai sveikas :) Prie jo paruošimo teks praleisti ne mažai laiko, bet rezultatas atperka visą triūsą.


picos pagrindui:
  • 1 žiedinio kopūsto (apie 750g);
  • 100 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. dž.bazilikų;
  • 1 a.š. dž.raudonėlių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
picos viršui:
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 100 g mocarelos sūrio;
  • 1 pomidoro;
  • 3-4 didelių riekelių saliamio;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • juodųjų pipirų;
  1. Nuplaukite žiedinį kopūstą, nupjaukite lapus ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Dėkite į virtuvinį kombainą (blenderį) ir smulkiai sumalkite. 
  2. Sumaltą žiedinį kopūstą perdėkite į skardą  išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginkite paviršių, kad būtų vienodo storio ir kepkite 15 min. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  3. Išimkite, palaukite kol pravės. Tuomet sudėkite į rankšluostį ir išspauskite kiek galima daugiau skysčio.
  4. Dubenyje sumaišykite žiedinį kopūstą su miltais, kiaušiniais, bazilikais, raudonėliu, druska bei juodaisiais pipirais pagal skonį.
  5. Imkite 28 cm skersmens apvalią kepimo formą, išklokite kepimo popieriumi, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir ištrinkite dugną. Dėkite paruoštą masę, paskirstykite tolygiai po visą formą ir kepkite 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol gražiai apskrus. 
  6. Išėmę iš orkaitės, palikite šiek tiek atvėsti (5-10 min.).
  7. Pagrindą ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite pjaustytą saliamį, mocarelą, pomidorą, petražoles, pagardinkite juodaisiais pipirais ir dar kepkite apie 10 min., kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


2015 m. birželio 23 d., antradienis

VIŠTIENOS SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

Sriubą išvirsite per 15 minučių. Be galo gardi, daug skonių ir nuostabiai šildanti. Verdam? :)


  • 1 l vištienos sultinio;
  • 250 g vidinių vištienos file;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 280 g konservuotų pjaustytų pievagrybių savo sultyse;
  • 1 a.š. malto imbiero;
  • 1 a.š. rudojo cukraus;
  • 3 v.š. žuvies padažo;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • saujelės šviežių petražolių;
  1. Į puodą supilkite vištienos sultinį. Kai jis užvirs, sudėkite gabalėliais pjaustytą vištieną ir pavirkite 5 min.
  2. Supilkite kokosų pieną, dėkite pievagrybius ir visus kitus išvardintus ingridientus. Būtinai ragaukite ir pridėkite, jei kažko trūksta. Pavirkite dar apie 10 min.
  3. Patiekiant užberkite pjaustytų šviežių petražolių.
Skanaus ;)


"Entertaining With Beth"

2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

VIŠTIENOS ŠLAUNELĖS SU NEREALIAI SKANIU MARINATU

Su recepto pavadinimu tikrai nepajuokauta ;) Išbandyta ne kartą, nenusivilta, todėl dalinuosi su Jumis. Norėjosi įdomesnio pateikimo, taigi sumasčiau padaryti vėrinukus ant medinių iešmelių.


marinatui:
  • 60 ml obuolių acto;
  • 2 didelių v.š. medaus;
  • 1 v.š. Dižono garstyčių;
  • 3 sutrintų česnako skiltelių;
  • 2 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 660 g vištienos šlaunelių mėsos (5 gabalėliai);
  • 4 rūkytų šoninės juostelių;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 2 pomidorų;
  • 7 medinių iešmelių;
  1. Marinatui skirtus ingridientus sumaišykite dubenyje ir sudėkite vištienos šlaunelių mėsą. Marinuokite 2-2,5 val.
  2. Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį.
  3. Supjaustykite gabalėliais cukiniją, pomidorus (išimkite sėklas), vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pasmulkinkite šoninės juosteles.
  4. Imkite iešmelį maukite po du gabalėlius vištienos, gabalėlį pomidoro, cukinijos, vėl du gabalėlius vištienos, vieną apsukdami rūkyta šonine, vėl pomidorą, cukiniją ir vištieną. Eiliškumą ir kiekius reguliuokite pagal save.
  5. Paruoštus iešmelius apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sudėkite į kepimo skardą ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

DVIGUBAS SUMUŠTINIS

Pusryčiams, priešpiečiams, iškylai į gamtą ar šiaip užkandžiavimui - superinis variantas ;)


2 sumuštiniams:
  • 6 lengvai paskrudintų forminės duonos riekelių;
  • 3 kietai virtų kiaušinių;
  • 1 v.š. majonezo (ir papildomai aptepimui);
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • 4 didelių riekelių saliamo dešros;
  • 2 marinuotų agurkų;
  • 2 aisbergo salotos lapų;
  • druskos, juodųjų pipirų, šviežių krapų;
  1. Kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais ir dubenyje sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir įberkite žiupsnelį šviežių krapų.
  2. Imkite duonos riekelę - uždėkite kiaušinio masę, tuomet vėl duonos riekelę - jos viršų lengvai aptepkite majonezu, dėkite salotos lapą, saliamo dešrą (ar kita mėgstamą mėsos gaminį), išilgai perpjautą agurką į keturias dalis ir uždėkite vėl duonos riekelę pateptą majonezu. Tą patį pakartokite darydami kitą sumuštinį.
  3. Lengvai prispauskite, perpjaukite ir valgykite.
Skanaus ;)


"idėja iš interneto platybių"

2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

DARŽOVĖMIS ĮDARYTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

Čia vienas iš tų patiekalų, kai valgai ir norisi dar ir dar :) Skonis nustebino gerąja prasme ir tikiu, kad šeimyna už šį patiekalą ne kartą padėkos.


  • 2 vištienos krūtinėlių (svoris buvo - 200g ir 250g); 
  • 0,5 nedidelio raudonojo svogūno;
  • gabalėlio raudonosios paprikos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 svogūno laiško;
  • 2 riekelių fermentinio sūrio (35g);
  • 1 v.š. graikinio jogurto;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 6 plonai pjaustytų citrinos riekelių;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  1. Paruoškite įdarą: į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, raudonąją papriką, česnako skiltelę, sūrį, sųpjaustytą svogūno laišką, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite su graikiniu jogurtu.
  2. Vištienos krūtinėlės iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įpjaukite per visą ilgį, padarydami joje "kišenėlę". 
  3. Pridėkite įdaro ir tvirtai užspauskite. Ant viršaus išdėliokite po tris citrinos riekeles, apibarstykite šviežiu čiobreliu ir kepkite 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol įsmeigus peilį iš krūtinėlės bėgs skaidrios sultys.
Skanaus ;)


"fitmencook.com"

2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

PYRAGAS SU RABARBARAIS

Pyragas, kurio tešlos receptūra niekada nepaveda. Puikiai tinka naudoti su šviežiais vaisiais - obuoliais, slyvomis, braškėmis, rabarbarais ir pan.

  • 2 kiaušinių;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • daugiau nei 0,5 stiklinės miltų;
  • 0,5 a.š kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
  • 200 g rabarbarų;
  1. Dubenyje kiaušinius su cukrumi išplakite iki baltos purios masės.
  2. Tuomet sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tešla turi gautis gan tirštoka. 
  3. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  4. Kepimo formos (18cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus aptepkite svietu (žinoma, popieriumi galite nekloti visai, o visą formą ištepti sviestu). 
  5. Pilkite šiek tiek daugiau nei pusę tešlos ir paskirstykite ant dugno, sudėkite pjaustytus rabarbarus ir supilkite likusią tešlos dalį. 
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką ant jo neprikibs tešla.
Skanaus ;)

patarimas: kad rabarbarai nenugrimztų į dugną, juos galite miltuose apvolioti. 
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad kuo tirštesnė tešla, tuo man pyragas gražiau iškepa ir būna tvirtesnis. 


2015 m. birželio 13 d., šeštadienis

LIPNŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI

Greitas marinavimo būdas. Taip paruošti sparneliai ne tik puikiai tiks pietums, vakarienei ar užkandžių stalui, bet ir kepti ant griliaus juos galite drąsiai ;)



  • 1 kg vištienos sparnelių;
  • 80 ml sojos padažo;
  • 2,5 v.š. acto;
  • 1 v.š. aštraus pomidorų padažo;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1,5 a.š. tarkuoto imbiero (galite keisti maltu);
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  1. Marinatui išvardintus ingridientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite sparnelius ir marinuokite mažiausiai 30 min. Jei kepsite orkaitėje, marinuokite tame pačiame inde, kuriame kepsite, tik jis turi būti gilesnis už įprastą skardą.
  2. Kepkite sparnelius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min., arba tol, kol iškeps. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

patarimas: jei norite, kad sparneliai gautųsi labiau apskrudę, nekepkite toje pačioje skardoje su marinatu, tiesiog perdėkite į kitą ir praėjus pusei kepimo laiko, apverskite.


2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

CUKINIJŲ IR AVINŽIRNIŲ BLYNELIAI

Vegetariškas patiekalas, kurį pagaminti nėra sunku, o blyneliai sotūs gaunasi.


  •  240g konservuotų avinžirnių (tinka ir virti);
  • 1 cukinijos (apie 300g);
  • 3 svogūnų laiškų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 kiaušinių;
  • 80-100 g miltų;
  • 60 ml pieno;
  • 1-2 a.š. kario miltelių;
  • druskos;
  1. Į dubenį sudėkite per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, išspauskite česnako skiltelę ir suberkite avinžirnius.
  2. Kitame dubenyje suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, dėkite kario miltelius, žiupsnelį druskos, supilkite pieną ir viską gerai išplakite. Tešla turi gautis gan tiršta (grietinės tirštumo). 
  3. Gautą tešlą supilkite į indą su cukinijomis ir išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, formuokite norimo dydžio blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite su mėgstamu padažu. Šiam kartui maišiau majonezą su garstyčiomis.
Skanaus ;)

patarimas: jei nerimaujate, kad tešla skystoka, kelis šaukštus miltų įdėkite.
 

"www.recipe30.com"

2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

KRABŲ LAZDELĖS TEŠLOJE

Paužkandžiaujam? :) Kiek primirštos krabų lazdelės keptos tešloje, bet tikrai labai tinkamas užkandis pasisėdėjimams su draugais.

  • 300g krabų lazdelių;
  • 3 kiaušinių;
  • 3 v.š. majonezo;
  • 100 g miltų;
  • 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
  • žiupsnelio šviežių krapų;
  • druskos;
padažui:
  • 4 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. grietinės;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite majonezą, miltus, paprikos miltelius, pjaustytus krapus, pagardinkite druska ir viską gerai išplakite. Tešla gaunasi tiršta.
  2. Krabų lazdeles perpjaukite išilgai, apvoliokite tešloje ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
  3. Patiekite su padažu.
Skanaus ;)

p.s. neskubėkite išpilti likusios tešlos, o iš jos blynelius iškepkite.