2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

PYRAGAS SU RABARBARAIS

Pyragas, kurio tešlos receptūra niekada nepaveda. Puikiai tinka naudoti su šviežiais vaisiais - obuoliais, slyvomis, braškėmis, rabarbarais ir pan.

  • 2 kiaušinių;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • daugiau nei 0,5 stiklinės miltų;
  • 0,5 a.š kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
  • 200 g rabarbarų;
  1. Dubenyje kiaušinius su cukrumi išplakite iki baltos purios masės.
  2. Tuomet sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tešla turi gautis gan tirštoka. 
  3. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  4. Kepimo formos (18cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus aptepkite svietu (žinoma, popieriumi galite nekloti visai, o visą formą ištepti sviestu). 
  5. Pilkite šiek tiek daugiau nei pusę tešlos ir paskirstykite ant dugno, sudėkite pjaustytus rabarbarus ir supilkite likusią tešlos dalį. 
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką ant jo neprikibs tešla.
Skanaus ;)

patarimas: kad rabarbarai nenugrimztų į dugną, juos galite miltuose apvolioti. 
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad kuo tirštesnė tešla, tuo man pyragas gražiau iškepa ir būna tvirtesnis. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą