Pyragas, kurio tešlos receptūra niekada nepaveda. Puikiai tinka naudoti su šviežiais vaisiais - obuoliais, slyvomis, braškėmis, rabarbarais ir pan.
- 2 kiaušinių;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- daugiau nei 0,5 stiklinės miltų;
- 0,5 a.š kepimo miltelių;
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
- 200 g rabarbarų;
- Dubenyje kiaušinius su cukrumi išplakite iki baltos purios masės.
- Tuomet sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tešla turi gautis gan tirštoka.
- Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Kepimo formos (18cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus aptepkite svietu (žinoma, popieriumi galite nekloti visai, o visą formą ištepti sviestu).
- Pilkite šiek tiek daugiau nei pusę tešlos ir paskirstykite ant dugno, sudėkite pjaustytus rabarbarus ir supilkite likusią tešlos dalį.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką ant jo neprikibs tešla.
Skanaus ;)
patarimas: kad rabarbarai nenugrimztų į dugną, juos galite miltuose apvolioti.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad kuo tirštesnė tešla, tuo man pyragas gražiau iškepa ir būna tvirtesnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą