2015 m. birželio 13 d., šeštadienis

LIPNŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI

Greitas marinavimo būdas. Taip paruošti sparneliai ne tik puikiai tiks pietums, vakarienei ar užkandžių stalui, bet ir kepti ant griliaus juos galite drąsiai ;)



  • 1 kg vištienos sparnelių;
  • 80 ml sojos padažo;
  • 2,5 v.š. acto;
  • 1 v.š. aštraus pomidorų padažo;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1,5 a.š. tarkuoto imbiero (galite keisti maltu);
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  1. Marinatui išvardintus ingridientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite sparnelius ir marinuokite mažiausiai 30 min. Jei kepsite orkaitėje, marinuokite tame pačiame inde, kuriame kepsite, tik jis turi būti gilesnis už įprastą skardą.
  2. Kepkite sparnelius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min., arba tol, kol iškeps. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

patarimas: jei norite, kad sparneliai gautųsi labiau apskrudę, nekepkite toje pačioje skardoje su marinatu, tiesiog perdėkite į kitą ir praėjus pusei kepimo laiko, apverskite.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...