Greitas marinavimo būdas. Taip paruošti sparneliai ne tik puikiai tiks pietums, vakarienei ar užkandžių stalui, bet ir kepti ant griliaus juos galite drąsiai ;)
- 1 kg vištienos sparnelių;
- 80 ml sojos padažo;
- 2,5 v.š. acto;
- 1 v.š. aštraus pomidorų padažo;
- 1 v.š. cukraus;
- 1,5 a.š. tarkuoto imbiero (galite keisti maltu);
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
- Marinatui išvardintus ingridientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite sparnelius ir marinuokite mažiausiai 30 min. Jei kepsite orkaitėje, marinuokite tame pačiame inde, kuriame kepsite, tik jis turi būti gilesnis už įprastą skardą.
- Kepkite sparnelius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min., arba tol, kol iškeps. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
patarimas: jei norite, kad sparneliai gautųsi labiau apskrudę, nekepkite toje pačioje skardoje su marinatu, tiesiog perdėkite į kitą ir praėjus pusei kepimo laiko, apverskite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą