Vegetariškas patiekalas, kurį pagaminti nėra sunku, o blyneliai sotūs gaunasi.
- 240g konservuotų avinžirnių (tinka ir virti);
- 1 cukinijos (apie 300g);
- 3 svogūnų laiškų;
- 1 skiltelės česnako;
- 2 kiaušinių;
- 80-100 g miltų;
- 60 ml pieno;
- 1-2 a.š. kario miltelių;
- druskos;
- Į dubenį sudėkite per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, išspauskite česnako skiltelę ir suberkite avinžirnius.
- Kitame dubenyje suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, dėkite kario miltelius, žiupsnelį druskos, supilkite pieną ir viską gerai išplakite. Tešla turi gautis gan tiršta (grietinės tirštumo).
- Gautą tešlą supilkite į indą su cukinijomis ir išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, formuokite norimo dydžio blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su mėgstamu padažu. Šiam kartui maišiau majonezą su garstyčiomis.
Skanaus ;)
patarimas: jei nerimaujate, kad tešla skystoka, kelis šaukštus miltų įdėkite.
"www.recipe30.com"
Megstu vegetariskus patiekalus,o sie blyneliai kuo puikiausiai atitiko ne ,tik mano skoni :)
AtsakytiPanaikintiO avinzirniu nereikia sutrinti?
AtsakytiPanaikintiAvinžirnių sutrinti nereikia. Nors galite daryti taip, kaip Jums patinka.
Panaikinti