2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

CUKINIJŲ IR AVINŽIRNIŲ BLYNELIAI

Vegetariškas patiekalas, kurį pagaminti nėra sunku, o blyneliai sotūs gaunasi.


  •  240g konservuotų avinžirnių (tinka ir virti);
  • 1 cukinijos (apie 300g);
  • 3 svogūnų laiškų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 kiaušinių;
  • 80-100 g miltų;
  • 60 ml pieno;
  • 1-2 a.š. kario miltelių;
  • druskos;
  1. Į dubenį sudėkite per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, išspauskite česnako skiltelę ir suberkite avinžirnius.
  2. Kitame dubenyje suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, dėkite kario miltelius, žiupsnelį druskos, supilkite pieną ir viską gerai išplakite. Tešla turi gautis gan tiršta (grietinės tirštumo). 
  3. Gautą tešlą supilkite į indą su cukinijomis ir išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, formuokite norimo dydžio blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite su mėgstamu padažu. Šiam kartui maišiau majonezą su garstyčiomis.
Skanaus ;)

patarimas: jei nerimaujate, kad tešla skystoka, kelis šaukštus miltų įdėkite.
 

"www.recipe30.com"

3 komentarai:

  1. Megstu vegetariskus patiekalus,o sie blyneliai kuo puikiausiai atitiko ne ,tik mano skoni :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O avinzirniu nereikia sutrinti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Avinžirnių sutrinti nereikia. Nors galite daryti taip, kaip Jums patinka.

      Panaikinti