Su recepto pavadinimu tikrai nepajuokauta ;) Išbandyta ne kartą, nenusivilta, todėl dalinuosi su Jumis. Norėjosi įdomesnio pateikimo, taigi sumasčiau padaryti vėrinukus ant medinių iešmelių.
marinatui:
- 60 ml obuolių acto;
- 2 didelių v.š. medaus;
- 1 v.š. Dižono garstyčių;
- 3 sutrintų česnako skiltelių;
- 2 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 660 g vištienos šlaunelių mėsos (5 gabalėliai);
- 4 rūkytų šoninės juostelių;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 2 pomidorų;
- 7 medinių iešmelių;
- Marinatui skirtus ingridientus sumaišykite dubenyje ir sudėkite vištienos šlaunelių mėsą. Marinuokite 2-2,5 val.
- Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį.
- Supjaustykite gabalėliais cukiniją, pomidorus (išimkite sėklas), vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pasmulkinkite šoninės juosteles.
- Imkite iešmelį maukite po du gabalėlius vištienos, gabalėlį pomidoro, cukinijos, vėl du gabalėlius vištienos, vieną apsukdami rūkyta šonine, vėl pomidorą, cukiniją ir vištieną. Eiliškumą ir kiekius reguliuokite pagal save.
- Paruoštus iešmelius apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sudėkite į kepimo skardą ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą