2016 m. balandžio 17 d., sekmadienis

SRIUBA SU ANTIENOS KRŪTINĖLE IR KREVETĖMIS

Nuostabaus skonio sriuba, kurios neįmanoma atsivalgyti ;) Tikrai! Neabejoju, kad ir svečiai liktų labai patenkinti šiuo patiekalu :)


  •  490 g Lapino puotos šviežių ančiukų file su oda;
  • 100 g rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 100 g žirnelių anksčių;
  • ~20 vnt. šviežių krevečių;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos miltelių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. grūstų čili paprikų;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto ar citrinos sulčių;
  • 2-2,5 l vištienos sultinio;
  • 250 g natūralių tailandietiškų makaronų (galite keisti virtais ryžiais);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  1. Anties krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, įstrižais rėžiais supjaustykite antienos odelę ir iš abiejų pusių pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. Krūtinėlę žemyn odelė dėkite į šaltą keptuvę, kepkite ant silpnos ugnies 7-8 min., kol odelė gražiai apskrus, apverskite ir kepkite dar 7-8 min. Tuomet perdėkite į lėkštę ir palikite pastovėti.
  3. Kiaulienos šoninę supjaustykite griežinėliais ir apskrudinkite keptuvėje. Sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė antiena, dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kai jis suminkštės, sudėkite juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką. Kepkite dar keletą minučių.
  5. Puode užvirkite vištienos sultinį, sudėkite keptą svogūną, papriką, šoninę, nedideliais kubeliais supjaustytas antienos krūtinėlės, rūkytos paprikos miltelius, džiovintus čiobrelius, čili papriką, supilkite baltojo vyno actą arba citrinos sultis, išmaišykite ir leiskite užvirti. Virkite apie 5 min., tuomet sudėkite šviežias krevetes, žirnelių ankštis ir virkite dar apie 2 min.
  6. Makaronus paruoškite pagal instrukcijas ant pakelio. Jei naudosite ryžius, juos tiesiog išvirkite pasūdytame vandenyje.
  7. Į dubenėlį dėkite makaronų arba ryžių, užpilkite išvirta sriuba.
  8. Ant viršaus užberkite pjaustytų svogūnų laiškų.
Skanaus ;)


"hostessatheart.com"

2 komentarai:

  1. o kur galima gauti tokiu zirneliu anksciu? gerai sriuba atrodo, sodri tokia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žirnelių ankščių pirkti rasite didžiuosiuose prekybos centruose.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...