- 200 g anakardžių riešutų;
- 200 g migdolų riešutų;
- 100 g lazdynų riešutų;
- 100 g moliūgų sėklų;
- 50 g cukraus;
- 60 g medaus;
- 0,5 a.š. druskos
- 0,5 a.š. cinamono;
- ~30 g juodojo šokolado;
- Dubenyje sumaišykite visus riešutus ir moliūgų sėklas.
- Į priekaistuvį sudėkite cukrų, medų, druską, cinamoną ir vis pamaišant palaukite kol viskas išsilydys bei užvirs. Viską supilkite ant riešutų ir greitai išmaišykite, nes masė labai greitai stingsta.
- Riešutų masę dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite ir stipriai prispauskite.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol riešutai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite skardoje 45 min. Tada išimkite iš skardos ir palikite visiškai atvėsti.
- Supjaustykite riešutus norimo dydžio batonėliais ir apšlakstykite ištirpintu juoduoju šokoladu. Kai šokoladas sustings, galite valgyti.
Skanaus ;)
p.s. kambario temperatūroje jie gali būti laikomi apie savaitę, o šaldytve - iki mėnesio.
receptas ruoštas puslapiui "riesutai.lt"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą