2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

RIEŠUTŲ BATONĖLIAI SU JUODUOJU ŠOKOLADU

Ooo smaližiams šie batonėliai tikrai patiks, nes jie sotūs, saldūs ir žinoma skanūs bei pavojingi, nes sustoti valgyti laaaabai sunku :)


  • 200 g anakardžių riešutų;
  • 200 g migdolų riešutų;
  • 100 g lazdynų riešutų;
  • 100 g moliūgų sėklų;
  • 50 g cukraus;
  • 60 g medaus;
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • ~30 g juodojo šokolado;
  1. Dubenyje sumaišykite visus riešutus ir moliūgų sėklas.
  2. Į priekaistuvį sudėkite cukrų, medų, druską, cinamoną ir vis pamaišant palaukite kol viskas išsilydys bei užvirs. Viską supilkite ant riešutų ir greitai išmaišykite, nes masė labai greitai stingsta.
  3. Riešutų masę dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite ir stipriai prispauskite.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol riešutai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite skardoje 45 min. Tada išimkite iš skardos ir palikite visiškai atvėsti.
  5. Supjaustykite riešutus norimo dydžio batonėliais ir apšlakstykite ištirpintu juoduoju šokoladu. Kai šokoladas sustings, galite valgyti.
Skanaus ;)

p.s. kambario temperatūroje jie gali būti laikomi apie savaitę, o šaldytve - iki mėnesio.

receptas ruoštas puslapiui "riesutai.lt"

"www.aspicyperspective.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą