jos nuostabios, žavios, traškios ir itin gardžios..;) atkeliavo iš dzūkijos miškų..ačiū draugo tetai..:) visuomet jaučiau silpnybę grybams, bet va į mišką kažkaip kojos pačios neneša..:)
naudojau:
- voveraites;
- dideles šv.bulves;
- grietinėlę;
- šoninės gabaliuką;
- fermentinį sūrį;
- svogūną;
- alyvuogių aliejų, druską, j.pipirus;
kruopščiai nuplauname bulves su lupenom..perpjaunam išilgai ir išpjauname vidų..dedam į skardą, pašlakstome aliejumi ir pabarstome druska..viską pašauname į orkaitę..įkaitintoje keptuvėje pakepinam šoninę, svogūniuką ir dedame 15 min. virtas mūsų šauniąsias voveraites..:) šiek tiek pakepiname, pilame grietinėlę..pagardiname pipirais ir druska..nesinori dėti daugiau jokių prieskonių, kad neužgožti voveraičių skonio..:) kai bulves praktiškai iškepusios, į jų vidų dedame grybų įdaro, pabarstome sūriu ir užkepame kelias minutes, kol išsilydys sūris..viskas..griebiam įrankius ir lekiam mėgautis patiekaliuku..:)
Gera idėja, taip bulves voveraitėmis įdaryti, ypač kai jau pabosta keptos voveraitės su virtomis bulvėmis.
AtsakytiPanaikintiIr aš jaučiu silpnybę šiems grybamas. O šis tavo patiekaliukas labai jau gardžiai atrodo.
AtsakytiPanaikintiRennie - ačiū, todėl ir stengiuosi surasti įdomesnių pateikimų būdų, nes tradiciškai visada lengviausia pateikti..;)
AtsakytiPanaikintiRima - ačiū už komplimentus patiekalui ;) siūlau ir pačiai pabandyti pagaminti..:)
OOO.. man tokie patiekaliukai niam niam :) super skaniai atrodo čia pas Tave :) o mes šiandieną voveraites su šviežiomis bulvėmis valgėm tradiciškai :) niekada nenuviliantis skonis, ane? ;)
AtsakytiPanaikintiReda - pritariu dėl skonio visu 100 procentų..;) sugadinti jų niekaip neina..;)
AtsakytiPanaikintidieviskai skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiačiū, Neringa ;)
AtsakytiPanaikintiNuostabi idėja! O ir labai skanu turėjo būti. Niam niam niam. Spanuosis man voveruškos, per barzdą varvėjo, burnoj neturėjau...
AtsakytiPanaikintiVa šitokias bulvytes aš tiesiog dievinu! Kaip tikra lietuvė :))
AtsakytiPanaikintiAčiū Astutės..:) pateikimas itin paprastas, skonis fantastiškas - rekomenduoju, kad burnoj pajustumėt šį skonį..;))
AtsakytiPanaikinti