2011 m. liepos 13 d., trečiadienis

PAGARDINTAS SVIESTAS - UŽTEPĖLĖ

nuostabu, kai gimsta įkvėpimas improvizuoti..ir visai ans nenuvilia, kai paragauji galutinį rezultatą..taigis..:)


naudojau:

  • apie 100g tepamo varškės sūrelio;
  • 1 pomidorą;
  • šv. bazilikus;
  • apie 100g tikro sviesto;
  • druska, j.pipirus;
pomidorą įpjauname išilgai keliose vietose,  pamerkiam į karštą vandenį, po to pakišam po šaltu ir nulupame odelę..į dubenį sudedame pasmulkintą pomidorą be sėklų, varškės sūrelį, bazilikus, sviestą, pagardiname druska bei pipirais..visą gėrį sumalame blenderiu..kadangi atsirado nereikalingo skysčio ( ir kas jo prašė čia atsirasti..:)), gautą masę įdėjau į sietelį ir keletą kartų permaišiau..tuomet padedame į šaldytuvą, kol sustings..ir tepam pagardintą sviestą ant duonos, batono..aš "neįsipaišau" į šiuo metu madingųjų duonų kepėjų sąrašą, todėl vartojau pirktinę čiabatą, nes vis per "šauniąją" orkaitę, kuriai trūksta sugebėjimų ideliai iškepti, negaliu mėgautis puikia duona, nors nėra ką norėti vis tik amžius daro savo..:)) grįžtant prie užtepėlės - ji gavosi itin gaivi ir idealiai tirpstanti burnoje..;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...