2011 m. liepos 23 d., šeštadienis

191 KOLDŪNAS

"spardžiausi", kai sugalvojom, jog reikia pasigaminti koldūnus..jau vien nuo minties, kad reikės kočioti tešlą plaukai stojosi piestu..:)) taigi, ta proga nusipirkom šaunią formą jiems gaminti ir sunkiausia našta nukrito nuo pečių..;)


 naudojau:

tešlai

  • 3 puodelius miltų po 250ml;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • 1 puodelį verdančio vandens;
įdarui
  • 450g jautienos kiaulienos faršo;
  • 3 šaukštus vandens;
  • druską, j.pipirus, dž.mairūną;
pasiruošiame tešlą.. ji gavosi švelnutė ir nelimpanti prie rankų.. įdarui superinę skonį suteikia mairūnas..ką gi, kočėlą į rankas ir prie "smagiausio" darbelio - kočioti tešlą..:) bet mano nuostabai baisu nebuvo, nes tikrai lengvai kočiojosi ir visai ne gumine.. iškočiotą apskritimą dedame ant formos ir dėliojam mėsytę, kurią uždengiame dar vienu tešlos patalu..:) vaizdiškai itin aiškiai aprašyta štai čia.. oi kiek baimės buvo, kad nepadauginčiau mėsos ir verdant turinys neišlėktų iš koldūnų vidaus..:) viskas pavyko idealiai ir gavosi 191 vieno kasnio koldūniukas..:) išvirtus dar apskrudinau keptuvėje su druska ir pipiriukais ir patiekiau su grietine..likusius užšaldžiau..darbo nemažai, bet užtat formos dėka nebus gaminimo procesas toks gazdinantis..:)

8 komentarai:

  1. mmmm... kaip noreciau koldunu! reiks ir man isigyti ta forma, gal dazniau prisiruosiu gaminti :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. forma tikrai padeda ir palengvina, verta dėmesio..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho, visa minia koldūnų! :)
    O forma šita tikras gėris, pritariu. (nors vis tiek niekaip neprisiruošiu koldūnų privirt..) :)

    Bet, žinoma, puikus pavyzdys tiesiog įkvepia! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kam verdantis vanduo tešlai?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aga, man irgi įdomu, kodėl verdantis vanduo? Aš tai visada darau su paprastu šaltu vandeniu. Su šia forma neseniai gaminau ir koldūnus su vyšniom - taip pat labai gerai gavos - į kiekvieną tarpelį po uogą - kaip tik :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laura - mairūnas visagalis :D
    Asta - ačiū..man ir pačiai kažkada vėl teks prisiruošti gaminti tokį kiekį koldūnų..:))
    Anonimiskai ir Rūta - užplikinta tešla būna minkštesnė, tampresnė, lengvai kočiojasi ir neguminė..tiesiog vieną kartą pabandykite užplikinti ir pajusite skirtumą..;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dėl plikytos tešlos pilnai pritariu, o tokią formą dar mano močiutė turėjo, tai koldūnus greitai ir be vargo gamindavo. Reikia ir man tokią įsigyti, nes senoji kažkur pradingo.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...