"spardžiausi", kai sugalvojom, jog reikia pasigaminti koldūnus..jau vien nuo minties, kad reikės kočioti tešlą plaukai stojosi piestu..:)) taigi, ta proga nusipirkom šaunią formą jiems gaminti ir sunkiausia našta nukrito nuo pečių..;)
naudojau:
tešlai
- 3 puodelius miltų po 250ml;
- 3 v.š. aliejaus;
- 1 puodelį verdančio vandens;
įdarui
- 450g jautienos kiaulienos faršo;
- 3 šaukštus vandens;
- druską, j.pipirus, dž.mairūną;
pasiruošiame tešlą.. ji gavosi švelnutė ir nelimpanti prie rankų.. įdarui superinę skonį suteikia mairūnas..ką gi, kočėlą į rankas ir prie "smagiausio" darbelio - kočioti tešlą..:) bet mano nuostabai baisu nebuvo, nes tikrai lengvai kočiojosi ir visai ne gumine.. iškočiotą apskritimą dedame ant formos ir dėliojam mėsytę, kurią uždengiame dar vienu tešlos patalu..:) vaizdiškai itin aiškiai aprašyta štai čia.. oi kiek baimės buvo, kad nepadauginčiau mėsos ir verdant turinys neišlėktų iš koldūnų vidaus..:) viskas pavyko idealiai ir gavosi 191 vieno kasnio koldūniukas..:) išvirtus dar apskrudinau keptuvėje su druska ir pipiriukais ir patiekiau su grietine..likusius užšaldžiau..darbo nemažai, bet užtat formos dėka nebus gaminimo procesas toks gazdinantis..:)
mmmm... kaip noreciau koldunu! reiks ir man isigyti ta forma, gal dazniau prisiruosiu gaminti :P
AtsakytiPanaikintiforma tikrai padeda ir palengvina, verta dėmesio..;)
AtsakytiPanaikintiBe mairūno nebus koldūno :D
AtsakytiPanaikintiOho, visa minia koldūnų! :)
AtsakytiPanaikintiO forma šita tikras gėris, pritariu. (nors vis tiek niekaip neprisiruošiu koldūnų privirt..) :)
Bet, žinoma, puikus pavyzdys tiesiog įkvepia! :)
O kam verdantis vanduo tešlai?
AtsakytiPanaikintiAga, man irgi įdomu, kodėl verdantis vanduo? Aš tai visada darau su paprastu šaltu vandeniu. Su šia forma neseniai gaminau ir koldūnus su vyšniom - taip pat labai gerai gavos - į kiekvieną tarpelį po uogą - kaip tik :)
AtsakytiPanaikintiLaura - mairūnas visagalis :D
AtsakytiPanaikintiAsta - ačiū..man ir pačiai kažkada vėl teks prisiruošti gaminti tokį kiekį koldūnų..:))
Anonimiskai ir Rūta - užplikinta tešla būna minkštesnė, tampresnė, lengvai kočiojasi ir neguminė..tiesiog vieną kartą pabandykite užplikinti ir pajusite skirtumą..;)
Dėl plikytos tešlos pilnai pritariu, o tokią formą dar mano močiutė turėjo, tai koldūnus greitai ir be vargo gamindavo. Reikia ir man tokią įsigyti, nes senoji kažkur pradingo.
AtsakytiPanaikinti