2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

AŠTRIOS KREVETĖS SU SALOTOMIS

labai mėgstu jūros gėrybes..;) gaila, kad Lietuvoje neina nusipirkti šviežių krevečių, midijų ir pan..įtariu nenurimčiau, kol neišbandyčiau visų rūšių..:) krevečių turėjau itin mažų, kai kurios ir miniatiūrinės, tad nukeliavo į salotas, bent matosi ką valgai..:))


naudojau:

  • apie 100 g šaldytų krevečių;
  • 1 a.š ryžių acto;
  • 1,5 a.š. krakmolo;
  • 2 a. š. sojos padažo;
  • 2 a.š. adžikos;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • maltų česnakų;
  • grūstų aitriųjų paprikų;
  • sezamo sėklų;
  • salotas, krapus;
pirmiausiai užmarinuojam atšaldytas krevetes acto, krakmolo, sojos, adžikos, paprikų ir česnako mišinyje..ir palaikome apie 30min..jos mažutės, kiek joms reikia..;) tiesa, marinatas gavosi gan tirštas..toliau susipjaustome salotas..sausoje keptuvėje apskrudiname sezamo sėklas ir užberiame ant salotų..ir kepame krevetes...į keptuvę aliejaus nepyliau, nes norėjau, kad jos apskrustų, o ne plauktų padaže..:) taip, taip nuo krakmolo jos sulipo, bet pirščiukais viską eina sutvarkyti..:)) gražiai išdėliojame lėkštėje, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome krapais..jautėsi aštrumas ir staigiai viskas nukeliavo į skrandį..;)


2 komentarai:

  1. o šaltas valgyti skanu? ar tik šiltos jos turi būti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jos nebuvo visiškai atvėsusios, bet manau, kad su šaltomis nebūtų labai skanu.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...