labai mėgstu jūros gėrybes..;) gaila, kad Lietuvoje neina nusipirkti šviežių krevečių, midijų ir pan..įtariu nenurimčiau, kol neišbandyčiau visų rūšių..:) krevečių turėjau itin mažų, kai kurios ir miniatiūrinės, tad nukeliavo į salotas, bent matosi ką valgai..:))
naudojau:
- apie 100 g šaldytų krevečių;
- 1 a.š ryžių acto;
- 1,5 a.š. krakmolo;
- 2 a. š. sojos padažo;
- 2 a.š. adžikos;
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
- maltų česnakų;
- grūstų aitriųjų paprikų;
- sezamo sėklų;
- salotas, krapus;
pirmiausiai užmarinuojam atšaldytas krevetes acto, krakmolo, sojos, adžikos, paprikų ir česnako mišinyje..ir palaikome apie 30min..jos mažutės, kiek joms reikia..;) tiesa, marinatas gavosi gan tirštas..toliau susipjaustome salotas..sausoje keptuvėje apskrudiname sezamo sėklas ir užberiame ant salotų..ir kepame krevetes...į keptuvę aliejaus nepyliau, nes norėjau, kad jos apskrustų, o ne plauktų padaže..:) taip, taip nuo krakmolo jos sulipo, bet pirščiukais viską eina sutvarkyti..:)) gražiai išdėliojame lėkštėje, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome krapais..jautėsi aštrumas ir staigiai viskas nukeliavo į skrandį..;)
o šaltas valgyti skanu? ar tik šiltos jos turi būti?
AtsakytiPanaikintijos nebuvo visiškai atvėsusios, bet manau, kad su šaltomis nebūtų labai skanu.
Panaikinti